новини

В Академії Нацгвардії розпочалася акредитаційна експертиза

06.11.2019 18:55

Виїзд експертної групи до Національної академії Національної гвардії України для проведення первинної акредитаційної експертизи освітніх програм, ініційовано Національним агенством із забезпечення якості вищої освіти. Експертна група буде працювати в навчальному закладі в період з шостого по восьме листопада 2019 року.

Головне завдання акредитації освітніх програм є встановлення відповідності якості освітніх програм та освітньої діяльності Академії за цими програмами визначеним критеріям оцінювання якості освітньої програми.

«Проведення акредитації освітніх програм – це відповідальний період для навчального закладу. Після низки зустрічей та спілкування з представниками Академії, не вдаючись до оцінки, можу сказати, що у вас є перспективи для розвитку, - зазначив керівник експертної групи Юрій Репіло. - Доцільно врахувати рекомендації експертної групи по усуненню недоліків та розвитку сильних сторін освітніх проектів, а цей досвід обов`язково сприятиме навчальному процесу».

Сьогодні представниками експертної групи було проведено зустрічі з керівництвом Академії, з гарантами освітніх програм, які заявлені до акредитації та з випускниками заявлених освітніх програм. У формі селекторної наради відбулася зустріч із керівництвом Національної гвардії за напрямками роботи. Також члени експертної групи поспілкувалися з викладачами та здобувачами вищої освіти, які навчаються за різними спеціальностями, а також з представниками студентського самоврядування.

Згідно з програмою в рамках проведення первинної акредитаційної експертизи, відбудеться огляд матеріально-технічної бази, що використовується під час реалізації заявлених освітніх програм, а також зустріч із адміністративним персоналом та допоміжними структурними підрозділами Академії.

У п`ятницю, восьмого листопада, представниками експертної групи буде проведено день суджень, де буде обговорено результати роботи та започатковано роботу над звітом. У звіті буде оцінено освітні програми і діяльність Академії та надано рекомендації розробникам освітніх програм від імені Національного агенства із забезпечення якості вищої освіти. Ключовою відмінністю цієї експертизи від попередніх є те, що про оцінку представники Академії дізнаються тільки через два тижні після проведення експертизи.

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ