новини

В Академії завершилася робота експертної групи з акредитації освітніх програм

08.11.2019 16:04

Експертна група, яка працювала в навчальному закладі для проведення акредитації освітніх програм, мала на меті переглянути на відповідність стандартам чотири освітні програми, які розроблені та реалізовуються в навчальному процесі Академії. 

За час перебування в Академії члени експертної групи оглянули матеріально-технічну базу, що використовується під час реалізації заявлених освітніх програм. Представники від Національного агенства із забезпечення якості вищої освіти відвідали вогневий комплекс Академії, де ознайомилися із роботою сучасних тренажерів, а саме БТР 4-Е, КРАЗ, та комплексом «Ігла». Здійснили також візит до класу ситуаційного моделювання, класу, де знаходиться макет навчального центру Академії, бойового тиру, спортивного комплексу та тренажерного залу. На завершення визначеного програмою огляду, експерти перевірили умови проживання курсантів у новому гуртожитку та дізналися більше про історію навчального закладу. Після огляду навчально-матеріальної бази представники експертної групи надали схвальні відгуки щодо умов, у яких здійснюється навчальний процес та проживання курсантів Академії.

«Скажу відверто, що ми зустріли більш широкі межі роботи команди. Перш за все, я беру до уваги позитивні практики, які застосовуються в навчальному процесі Академії, - наголосив керівник експертної групи Юрій Репіло. - Буде ще багато перевірок та акредитацій, але незважаючи на певні випробування, впевнений, що на вашу команду чекає успіх в освітянській діяльності, бо починаючи від керівника навчального закладу і завершуючи курсантами – всі зацікавленні в розвитку Академії Нацгвардії».

Згідно з програмою проведення первинної акредитації, відбулася зустріч із представниками навчально-методичного відділу, заступниками начальника факультетів з навчальної роботи, викладачами та слухачами оперативно-тактичного рівня.

В рамках знайомства з роботою допоміжних структурних підрозділів Академії було здійснено аудієнцію з керівниками відділу кадрів, відділу по роботі з особовим складом, а також представниками фінансового підрозділу, бібліотечних фондів та підрозділів дистанційного навчання.

Під час фінальної зустрічі члени експертної групи поспілкувалися з начальником Академії та гарантами заявлених освітніх програм, висловили свою думку та поділилися враженнями щодо навчального процесу в Академії. Через два тижні представники експертної групи нададуть оцінку акредитації освітніх програм Академії.  

 

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ