новини

Курсанти і студенти Академії Нацгвардії продемонстрували свої знання в двох мовознавчих конкурсах

11.11.2019 18:18

До Дня української писемності та мови в Національній академії Національної гвардії України було проведено І етап Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика та І етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка. Конкурс спрямований на піднесення престижу української мови серед молоді, виховання поваги до культури і традицій українського народу.

Конкурс щорічно проводить колектив кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій. Власні знання з української мови перевірили 60 курсантів та студентів гуманітарного та командно-штабного факультетів.

«У подібних конкурсах я брала участь неодноразово. Цікаво в черговий раз спробувати свої сили та визначити власний рівень знання рідної мови. Також вважаю, що конкурс об’єднує всіх, хто любить українську мову у цілому світі», - розповідає призерка обласного етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка Анастасія Ващенко.

Завдання конкурсів передбачали знання лексичних, граматичних та синтаксичних норм української літературної мови. Також у межах конкурсів було запропоновано творче завдання, що мало на меті перевірити уміння формулювати свої думки та дати змогу проявити творчий потенціал.

«Щорічно курсанти й студенти гідно представляють Академію й посідають призові місця, доводячи свою любов і шану до української мови. Тому бажаю нашим учасникам перемоги. Переконана, що цей захід спонукає нашу молодь замислитися над тим, яку вагу має рідне слово для кожного українця», - зазначила доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Лілія Дорошина.

Гвардійці, які переможуть у першому етапі, будуть брати участь у другому (міському) етапі конкурсу у середині грудня 2019 року.

Поліна Ткач, Лілія Дорошина