новини

Гвардійці Академії написали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

11.11.2019 19:38

З нагоди Дня української писемності та мови пройшов Всеукраїнський радіодиктант національної єдності у форматі флешмобу.

Традиційно текст диктанту читав доцент Київського університету імені Б. Грінченка, теле- та радіоведучий, автор підручників і посібників з української мови Олександр Авраменко.

До написання радіотиктанту долучилися курсанти Національної академії Національної гвардії України.

«У подібних заходах я брала участь неодноразово. Цікаво в черговий раз спробувати свої сили та визначити власний рівень знання рідної мови. Також вважаю, що конкурс об’єднує всіх, хто любить українську мову у цілому світі. Це хороший стимул самовдосконалення та постійного пізнання рідної мови», - розповідає курсантка Анастасія Ващенко.

Після завершення, учасники надсилали впродовж 15-ти хвилин фото чи скан написаного вручну диктанту. Це і стало головною новацією у правилах.

«Щороку ми пишемо радіодиктант. Це хороша нагода перевірити знання української мови та відчути себе частиною єдиної та могутньої команди», — зазначила професорка кафедри філології, перекладу та мовної комунікації гуманітарного факультету Поліна Борисівна.

Нагадаємо, Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови.

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ