новини

В Академії Нацгвардії розпочала роботу акредитаційна експертиза

12.11.2019 18:57

До Національної академії Національної гвардії України прибула експертна група для проведення акредитаційної експертизи освітньої програми «Менеджмент підприємств і організацій харчування» зі спеціальності 073 «Менеджмент».

Це пілотний проєкт Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Учасників проєкту відбирали з більше ніж двох тисяч кандидатів. Особливістю є запроваджено принципово нового підходу до оцінки освіти. Визначення відбувається не кількістю показників, а звертається увага на якість.

Робота експертної групи розпочалась із зустрічі з керівництвом навчального закладу та з гарантами освітніх програм, які заявлені до акредитації.

«У своїй роботі ми велику увагу приділяємо спілкуванню. Під час зустрічей більше часу ми витрачаємо саме на обговорення освітньої діяльності навчального закладу, аніж на перевірку документів», - зазначає керівник експертної групи, доктор економічних наук Світлана Смерічевська.

Також члени експертної групи поспілкувалися з викладачами та здобувачами вищої освіти, які навчаються за різними спеціальностями, а також з представниками студентського самоврядування. Загалом, Експертна група буде працювати в навчальному закладі в період з дванадцятого по чотирнадцяте листопада 2019 року.

«Наша ідея  — дослідити кращі практики і залучити їх в інших навчальних закладах. Під час роботи ми спілкуємось і надаємо поради щодо організації освітнього процесу враховуючи досвід інших навчальних закладів. І в Академії теж, є сильні сторони, які можуть бути прикладом для інших», - розповіла член експертної групи, доктор економічних наук, професор Тетяна Лепейко.

Крім того, згідно з програмою в рамках проведення акредитаційної експертизи, відбудеться огляд матеріально-технічної бази, що використовується під час реалізації заявленої освітньої програми.

У четвер, чотирнадцятого листопада, представниками експертної групи буде проведено день суджень, де буде обговорено результати роботи та започатковано роботу над звітом. У звіті буде оцінено освітню програму і діяльність Академії та надано рекомендації розробникам освітніх програм від імені Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ