новини

Курсанти Київського факультету вчилися виявляти сліди, що залишалися на місці злочину

19.11.2019 17:43

Під час практичного заняття з криміналістики курсанти вивчали матеріально-фіксовані сліди з метою швидшого розкриття злочину, виявлення злочинців, встановлення істини, також набули навичок дактилоскопіювання людини.

«Мало кому відоме слово «трасологія» та «дактилоскопія», а вони є важливими складовими криміналістичної техніки. Простими словами можна сказати, що ці науки вивчають сліди та сліди рук, зокрема. А саме слід відображає собою злочинні дії окремих елементів злочинного акту. У широкому розумінні слід - це будь-які зміни в навколишньому середовищі, що пов'язані з подією. За допомогою слідів рук злочинців почали встановлювати ще наприкінці 19-го століття. Таким само способом користуються криміналісти і сьогодні», - розповів курсант третього року навчання солдат Владислав Стецюк.

Заняття було пізнавальним та корисним, сповненим інформації про виявлення, фіксацію, вилучення та подальше зберігання слідів. Відтепер курсанти знають якими методами, способами та засобами виявити та класифікувати конкретний слід. Здобутті навички обов'язково стануть у нагоді майбутнім офіцерам-правопорядку.

лейтенант Альона Крижановська