новини

Курсанти-випускники готові до стажування у військових частинах НГУ

21.11.2019 10:28

У Національній академії Національної гвардії України для майбутніх офіцерів провели інструктаж перед від’їздом на військове стажування.

167 курсантів випускних курсів гуманітарного та факультету логістики проходитимуть стажування в усіх оперативно-територіальних об’єднаннях Національної гвардії України.

Стажування складатиметься з двох етапів, а саме – виконання обов’язків командира взводу, проведення занять та тренувань,  та другий етап – виконання обов’язків за спеціальністю навчання: автомобілісти виконуватимуть обов’язки начальника автослужби, зброярі – начальника служби озброєння, менеджери – начальника служб продовольчого та речового забезпечення, випускники гуманітарного факультету – офіцера відділу по роботі з особовим складом.

«Перш за все, військове стажування - чудова змога закріпити здобуті в Академії теоретичні знання на практиці, збагатити свій досвід, який допоможе курсантам у майбутньому. По закінченню навчального закладу курсанти повинні приходити у підрозділи готовими до будь-яких ситуацій та виконання службово-бойових завдань. Саме для цього і проводиться стажування», - зазначив заступник начальника навчально-методичного центру – начальник навчального відділу полковник Андрій Горбунов.

Контролюватимуть хід проведення стажування 9 офіцерів Академії, які безпосередньо кожен день оцінюватимуть роботу гвардійців.

Вже наступного тижня курсанти убудуть на стажування до військових частин Національної гвардії, де вони матимуть змогу показати свій рівень підготовленості на майбутніх офіцерських посадах.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ