новини

В Академії завершився Вступний курс НАТО, який проводився протягом року

22.11.2019 11:11

У Національній академії Національної гвардії України завершився фінальний модуль з питань лідерства в рамках Вступного курсу НАТО для курсантів та офіцерів навчального закладу.

Зазначений курс проводиться в Академії за сприяння Програми професійного розвитку Україна-НАТО. В цілому курс складався з чотирьох модулів і був спрямований на вивчення питань публічних виступів, стратегічних комунікацій, ґендеру та лідерства. Всі чотири модулі проходили близько сотні офіцерів оперативно-тактичного факультету, курсантів командно-штабного та гуманітарного факультетів.

Протягом трьох днів учасники модулю з лідерства ознайомились з поняттями креативного лідерства, критичного мислення, вчилися швидко реагувати та приймати рішення.

Заняття, які проводили представники Програми з професійного розвитку Україна-НАТО та Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні (операція UNIFIER) були побудовані на основі майстер-класів, тренінгів і воркшопів.

На фінальній церемонії з вітальним словом до присутніх звернувся начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський: «Вітаю вас із завершенням четвертого і останнього в цьому році модулю. Ми активно впроваджуємо міжнародний досвід у навчальний процес і з відповідальністю ставимося до подальшого розширення співпраці з міжнародними партнерами. Я хочу подякувати усім представникам Програми професійного розвитку та Збройних сил Канади, за те, що допомагаєте нам впроваджувати нові підходи для навчання та виховання майбутніх офіцерів.  Ми завжди раді бачити вас у нашому навчальному закладі та чекаємо наступної зустрічі».

За словами організаторів курсу, спільна робота, а саме підготовка слухачів та співпраця носить конструктивний і позитивний характер та  веде до зближення відносин між Україною та країнами Євросоюзу.

«Я дуже щасливий бути сьогодні поруч з вами. Приємно бачити таку велику кількість людей, які були залучені до підготовки та проведення курсу. Я завжди кажу, що чим більше ви вкладаєте, тим більше ви отримуєте.  Даний курс був більше практичним, ніж теоретичним. Ви не сиділи і слухали лекції, а працювали у групах, намагалися проявити себе та показати свої здібності. Ми сподіваємося, що підштовхнули вас на нові звершення та перспективи, підвищили мотивацію самовдосконалюватися та розвиватися», - звернувся до присутніх керівник Програми з професійного розвитку Україна-НАТО Ове Уруп-Медсен.

Після завершення модулю, усі учасники отримали сертифікати та заохочувальні подарунки від організаторів курсу.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ