новини

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» (відео)

25.11.2019 06:10

У період з 25 листопада по 10 грудня триватиме щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», метою якої є привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства сім’ї, протидії торгівлі людьми і жорстокого поводження з дітьми та забезпечення рівних прав жінок та чоловіків. Україна приєдналась до акції «16 днів проти насильства» у 2001 році.

Щороку тисячі громад та сотні організацій, як громадських, так і державних з більш ніж 100 країн світу долучаються до акції задля збільшення розуміння та обізнаності людей щодо усіх форм насильництва та створення недискримінаційного простору для розвитку і професійного росту кожного та кожної.

Дати початку та завершення кампанії вибрані не випадково: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок - 10 грудня – Міжнародний день прав людини. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати:

1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день інвалідів;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – вшанування пам’яті студенток, розстріляних в Монреалі;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.

Особовий склад Національної гвардії України долучається до акції «16 днів проти насильства», так як щоденно виконує службово-бойові обов’язки серед населення країни і не може бути осторонь. Офіцери, рядовий, сержантський та старшинський склад поінформовано щодо законодавчої бази стосовно насильства, наголошено на важливості дотримання етичного кодексу поведінки військовослужбовця НГУ.

Розірви коло! Не будь осторонь!

служба з ґендерної інтеграції ГУ НГУ