новини

Як в Академії Нацгвардії розповіли ліцеїсткам про ґендерну рівність

27.11.2019 18:01

Презентація проекту #ТІЩОЗМОГЛИ про досягнення дівчат у військовій формі пройшла у колі  харківських ліцеїсток у Національній академії Національної гвардії України.

Місце, де в одному залі зібрано близько 70-ти дівчат, точно не може бути нудним. А якщо вони об’єднані однією ідеєю, то немає таких перешкод, які  не подолати заради цілі – досягнення ґендерної рівності у секторі безпеки і оборони України.

Курсантка гуманітарного факультету Христина Бойчук, за підтримки відділу євроатлантичної інтеграції Академії та Харківської обласної державної адміністрації, залучила дівчат з ліцеїв з посиленою військовою та фізичною підготовкою:   «Рятувальник», «Патріот», «Правоохоронець» та «Кадетський корпус». Метою заходу було розповісти про менторський проект #ТІЩОЗМОГЛИ,​ який покликаний створити коло довіри серед громадян, молоді, що планують пов'язати своє майбутнє з сектором безпеки і оборони в Україні.

«Я не очікувала, що дівчата будуть настільки зацікавлені, вони приводили приклади ґендерної нерівності зі свого життя та життя чоловіків із їх оточення. Я вдячна усім спікерам, яких до речі було шестеро, за те, що вкладають душу та передають знання майбутньому поколінню офіцерів», - ділиться враженнями менторка проекту Христина Бойчук.

Дівчатам показали відеоролик – «Обирай за покликанням», головними героїнями якого є курсантки чотирьох військових вишів Харкова: Христина Бойчук, Христина Стороженко, Анастасія Козинець та Тетяна Сокова. Дівчата впевнено та завзято йдуть до своєї мети стати професійними фахівчинями у справі захисту України.

«У відеоролику ми відтворили ситуації з життя, у яких дівчата довели, що вони мужні та хоробрі», - розповідає режисер Олександр Чернобай.

Взагалі проект планується реалізувати у 5 етапів, перший з яких вже втілений. Наступний крок – проведення курсу в Центрі ґендерної культури.

«Цікаво було подивитися та послухати про життєвий шлях до військової форми інших дівчат. Адже коли ти знаєш, що не одна така та зустрічаєшся з проблемою  нерозуміння оточуючих до твого вибору, то віриш - разом можна довести, що дівчата мають можливість на рівні з хлопцями виконувати завдання»,  -  говорить ліцеїстка Аліна Боровик.

Зустріч дівчат та презентація проекту #ТІЩОЗМОГЛИ проходила впродовж двох години, після чого харківським ліцеїсткам провели екскурсію до музею Національної академії Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ