новини

В Академії Нацгвардії завершились перший та другий етапи командно-штабних навчань

28.11.2019 11:47

Протягом тижня в Національній академії Національної гвардії України з офіцерами-магістрами проводяться командно-штабні навчання. Два етапи з трьох вже пройшли в Академії, а далі гвардійці здійснять передислокацію до навчального центру.

На час навчань, кожен магістр був призначений на відповідну посаду за своїм фаховим напрямком й здійснював командування чи забезпечення підрозділу.

На першому етапі слухачі відпрацьовували питання приведення частин в готовність до  завдань за призначенням та доповіли про здійснення маршу в район виконання поставленої задачі.

«Офіцери відпрацювали пропозиції для прийняття рішення командиром на здійснення маршу. В цілому задача першого етапу виконана і наразі гвардійці готуються до практичної складової», - розповідає доцент кафедри оперативного мистецтва Андрій Чухлатий.

Другий етап був присвячений виробленню та затвердженню замислу на виконання завдань. Також була поставлена раптова задача по ускладненню обстановки - потрібно було провести прес-конференцію за участі журналістів щодо роз’яснення інформації про військових НГУ, яка розповсюджується у ЗМІ. Військовослужбовці мали відповідати на питання журналістів з приводу ДТП, до якого були причетні люди у формі Національної гвардії. (ситуація була вигадана для навчань і не є реальною подією).

«Цікаво було брати участь у брифінгу, бо потрібно відповідати чітко на питання, а коли твоє обличчя засвітлює спалах від фотоапарату, це викликає дискомфорт.  Наша команда відповіла на запитання навіть на французькій та англійській мовах, тому вважаю, що і з цим завданням ми впорались. Після проведеного заходу розумієш роль прес-офіцера та як важливо конструктивно поставити запитання, щоб отримати змістовну відповідь», - ділиться враженнями слухач занять капітан Артем Васильків.

Окрім магістрів, у навчаннях беруть участь й науково-педагогічний склад кафедр логістичного забезпечення, оперативного мистецтва і  військово-соціального та психологічного забезпечення.

По закінченню двох етапів командно-штабних навчань було проведено повний аналіз дій -  як підрозділів в цілому, так і окремих посадових осіб.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ