новини

Сержант – це лідер для солдат та перший помічник офіцера

27.11.2019 11:04

В Національній академії Національної гвардії України відбулось заохочення військовослужбовців з нагоди Дня сержанта.

Під час ранкового шикування за зразкове виконання службового обов’язку, бездоганну сумлінну службу, відданість Військовій присязі та українському народові та високу професійну майстерність 33 військовослужбовцям оголошені подяки, 16 гвардійців нагороджені грамотами та 2 – наручними годинниками.

«Сержант – це лідер для солдат, зразок для підлеглих, перший помічник офіцера, який відповідає за успішне виконання особовим складом бойових завдань, навчання, виховання, військову дисципліну. Бажаю всім вам наснаги, невичерпної життєвої енергії для успішного виконання обов’язків перед країною», - звернувся  до присутніх перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи  генерал-майор Олександр Морозов.

В Національній гвардії протягом останніх років вдалося успішно побудувати нову сержантську вертикаль за стандартами НАТО. Саме на сержантів покладаються завдання з виховання і навчання особового складу, вони відіграють провідну роль у повсякденній діяльності підлеглих. Бути сержантом – означає першим приймати рішення та першим йти вперед.

«За останні роки в Національній гвардії України значно підвищилася роль сержанта, адже вони є командирами відділень, які ухвалюють рішення, і тому повинні бути взірцем для підлеглих. Підготовці сержантів в Академії приділяється велика увага», -  розповідає головний старшина Національної академії старший прапорщик Олексій Страхов.

Загалом, в Академії на посадах сержантського і старшинського складу проходить службу 413 військовослужбовців, з них 33 жінки.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ