новини

До Академії прибула експертна група для акредитації освітньої програми

29.11.2019 17:37

Цього тижня експертною групою від Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти проводиться акредитаційна експертиза освітніх програм «Експлуатація та відновлення ракетного, артилерійського та стрілецького озброєння підрозділів Національної гвардії України» та «Експлуатація та відновлення автомобілів та бойових машин підрозділів Національної гвардії України».

Загалом, експертна група працює в навчальному закладі в період з 27 по 29 листопада 2019 року.

Робота експертної групи розпочалась із зустрічі з керівництвом навчального закладу та з гарантами освітніх програм, які заявлені до акредитації.

У форматі селекторної наради члени експертної групи провели зустріч з керівництвом Національної гвардії України. Важливою, в рамках роботи експертів, була зустріч із академічним персоналом та випускниками заявлених освітніх програм, а також представниками студентського самоврядування Академії Нацгвардії.

«Основними цілями акредитаційної експертизи є правдива оцінка наскільки освітні програми та діяльність з їх реалізації відповідає критеріям якості освітніх програм. А також надання рекомендацій та програмних консультацій щодо подальшого удосконалення навчального процесу. Зазначені цілі, на мій погляд, є важливими для закладу вищої освіти, - зазначив керівник експертної групи Володимир Мірненко. -  Одним із ключових заходів для нас, як для представників експертної групи, є «День суджень». Ми будемо обговорювати з експертами кожен критерій  якості освітніх програм і визначати, який рівень є допустимим для тієї чи іншої освітньої програми задля встановлення  кінцевого результату.

Крім того, згідно з програмою, в рамках проведення акредитаційної експертизи, проведено огляд матеріально-технічної бази, що використовується під час реалізації заявлених освітніх програм. Представники експертної групи також оцінюють роботу адміністративного персоналу, допоміжних структурних підрозділів Академії.

Сьогодні, представниками експертної групи було проведено «День суджень», під час якого було обговорено результати перевірки та розпочато роботу над звітом про результати акредитаційної експертизи освітніх програм. У звіті буде оцінено освітні програми і діяльність Академії та надано рекомендації щодо їх подальшого удосконалення.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НАНГУ