новини

Науковці з провідних вишів України обговорили питання організації та управління діяльністю підприємств

29.11.2019 17:30

На факультеті логістики Національної академії Національної гвардії України під науковим керівництвом заступника начальника факультету підполковника Ярослава Павлова та завідувача кафедри менеджменту та військового господарства Майї Черкашиної проведена дев’ята науково-практична конференція. Учасники обговорили актуальні питання організації та управління діяльністю підприємств у сучасних умовах господарювання. Участь у конференції взяли науковці з двадцяти провідних вишів України.

В рамках вказаної конференції було організовано 2 секції.

У доповідях секції № 1 «Актуальні питання інноваційної підтримки логістичних процесів тилового забезпечення підрозділів Національної гвардії України» були розглянуті такі актуальні питання, як удосконалення організації електронних закупівель у оборонних структурах України, застосування логістичного підходу під час аналізу функціонування системи матеріального забезпечення військ, управління витратами військової частини на основі положень методу бюджетування, управління підприємством в умовах антикризового часу, необхідність проведення тендерних закупівель для задоволення поточних потреб логістичного забезпечення.

Кращим доповідачем у рамках роботи секції стала доктор філософії з економічного напрямку, професор кафедри менеджменту та військового господарства Марія Науменко. Краща інноваційна теза належить  к.е.н., доценту кафедри менеджменту та військового господарства Ірині Сахно.

В процесі роботи секції № 2 «Актуальні питання організації та управління діяльністю підприємств в сучасних умовах господарювання» були розглянуті та теоретично обґрунтовані питання управління фінансовим потенціалом, як складової економічного потенціалу підприємства, управлінське консультування в системі консалтингових послуг, шляхи підвищення ефективності інвестиційної діяльності, напрямки державного впливу щодо підвищення експортного потенціалу підприємств України, методичні підходи до удосконалення системи управління якості послуг підприємства, що відбуваються в сучасній економіці.

Кращим доповідачем було обрано к.е.н., доцента, завідувача кафедри менеджменту та військового господарства Майю Черкашину. Краща інноваційна теза присутня в роботі к.пед.наук., доцента кафедри менеджменту та військового господарства Олени Шаповал.

«В рамках роботи конференції, основним завданням було показати на прикладі робіт науковців можливості забезпечення умов прозорості та запобігання корупційних ризиків у військових підрозділах Національної гвардії України, - запевнила професор кафедри менеджменту та військового господарства Марія Науменко. – Оскільки в ринковій системі управління забезпечення високої якості стає об’єктивною умовою існування, найважливішим фактором підвищення рівня життя, гарантією соціальної, економічної і екологічної безпеки, то важливим пунктом було також розглянути теоретично обґрунтовані питання управління фінансовим потенціалом як складової економічного потенціалу підприємства».

Результати роботи конференції рекомендовано до впровадження в навчальний процес Академії при викладанні дисциплін з менеджменту та військового господарства.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ