новини

В Академії Нацгвардії розглянули питання тактики дій під час масових заворушень

02.12.2019 17:12

В Національній академії Національної гвардії України військовослужбовці за круглим столом обговорили шляхи вдосконалення тактики дій підрозділів Національної гвардії України з припинення масових заворушень. Організаторами заходу стали співробітники науково-дослідної лабораторії будівництва та оперативного застосування Національної гвардії України науково-дослідного центру Академії.

«Сьогодні ми маємо чудову нагоду у відкритій дискусії обговорити результати виконаної науково-дослідної роботи, знайти шляхи їх впровадження  в службово-бойову діяльність гвардії та визначити пріоритетні напрямки подальшого науково пошуку», - відкрив захід начальник науково-дослідного центру Академії полковник Ігор Приходько.

В пленарних засіданнях взяли участь начальник територіального управління Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ полковник Олег Сахон, представники Головного управління Національної поліції в Харківській області, провідні вчені Харківського національного університету внутрішніх справ, Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого, науково-педагогічні працівники Академії.

В ході засідання начальник науково-дослідної лабораторії  будівництва та оперативного застосування Національної гвардії України підполковник Сергій Годлевський доповів про результати порівняльного аналізу тактики застосування підрозділів Національної гвардії України французької та румунської жандармерій, а також поліції Німеччини.

«За результатами оцінювання переваг та недоліків тактик правоохоронних підрозділів зазначених країн, я зробив висновок про доцільність застосування окремих елементів тактики європейських силових структур з урахуванням особливостей вітчизняного законодавства», - підсумував підполковник Сергій Годлевський.

Старший науковий співробітник підполковник Вячеслав Гармаш запропонував доцільний варіант системи управління та координації діяльності сил і засобів правоохоронних органів відповідальною особою Національної гвардії України при припиненні протиправних дій.

Начальник територіального управління Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ полковник Олег Сахон підкреслив потребу військ у науковому аналізі передового досвіду виконання службово-бойових завдань як силовими структурами України, так і інших країн та його розповсюдження для вивчення особовим складом військових частин і підрозділів гвардії.

При підбитті підсумків круглого столу учасники прийняли рішення покращити взаємодію з питань обміну досвідом між навчальними закладами та органами й підрозділами, що безпосередньо виконують завдання із забезпечення громадської безпеки і правопорядку.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ