новини

В Академії Нацгвардії пройшли масштабні командно-штабні навчання

02.12.2019 17:18

З офіцерами-магістрами відбулись командно-штабні навчання в навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України. Основним завданням навчань було надання офіцерам необхідних практичних навичок під час виконання завдань за призначенням.

Такі масштабні практичні навчання для офіцерів-магістрів проводились вже вдруге. На час навчань всі 29 магістрів, які взяли участь у навчаннях були призначені на відповідні посади за фахом й здійснювали командування чи забезпечення підрозділу. Підлеглим особовим складом були 140 курсантів, які теж долучились до практичних занять.

«В ході проведення навчань ми задіяли імітаційні засоби, кінологічну групу та умовну групу незаконних збройних формувань. Таким чином ми створили майданчик для навчань, який максимально імітував реальні бойові дії», - розповів доцент кафедри оперативного мистецтва Андрій Чухлатий.

Окрім магістрів, у навчаннях взяли участь й підготовлені військовослужбовці з військових частин Східного ОТО Нацгвардії, які мають багатий бойовий досвід. Група управління офіцерів оперативно-тактичного факультету збирала всю інформацію, а командир приймав рішення і давав вказівки на проведення спеціальної операції.

«Підрозділ, який діяв у навчаннях під виглядом незаконного збройного формування відпрацював декілька варіантів зіткнення із нашими силами. Курсанти разом із нашими офіцерами переслідували противника пішим порядком та на машинах, діяли у пошукових групах, групах блокування та виявляли вибухові речовини», - ділиться враженнями офіцер-магістр майор Андрій Дорофєєв.

Велика увага приділялась й логістичному забезпеченню. Призначені офіцери на посаду заступників командирів по технічному напрямку здійснювали контроль переміщення техніки й евакуації пошкоджених машин. Під час навчань було залучено 22 одиниці техніки. В свою чергу заступники командирів з тилового забезпечення організовували розміщення особового складу й харчування впродовж виконання завдань.

По закінченню командно-штабних навчань було проведено повний аналіз дій, як підрозділів в цілому, так і окремих посадових осіб.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ