новини

Офіцери військового зв`язку завершили навчання за програмою Мережевої академії «Cisco»

05.12.2019 11:49

Курси підготовки за програмою Мережевої компанії «Cisco» проходили на базі Національної академії Національної гвардії України з вересня. Вони були спрямовані на надання фахівцям військового зв`язку підрозділів НГУ необхідних знань та навичок для роботи із обладнанням компанії.

Для отримання сертифікатів про завершення курсів навчання 16 офіцерів військового зв`язку склали відповідні іспити.

Під час складання іспитів слухачі курсів вирішували чотири завдання. До них належали: розрахунок мережі та підготовка технічної документації, налаштування мережевих пристроїв, налаштування статистичної маршрутизації та повернення до початкових налаштувань.

«На сьогодні в Національній гвардії України застосовується понад 80% обладнання компанії «Cisco». Це комутатори, маршрутизатори та мережеве обладнання, на якому будується інформаційний простір Національної гвардії України, тож підготовка висококваліфікованих фахівців є надзвичайно важливою, - вважає заступник начальника кафедри військового зв`язку та інформатизації полковник Віктор Оленченко. – Представники компанії «Cisco» вже давно зрозуміли, що недостатньо поставляти техніку, а треба ще й навчити персонал, як на ній правильно працювати. Іспит, який склали офіцери військового зв`язку містив завдання, які мали на меті перевірити рівень засвоєних знань. Радий, що всі слухачі курсів впоралися із завданнями та показали високі результати».

Успішно склав іспит й інженер телекомунікаційних мереж і цифрових систем лейтенант Валентин Дудкін, посада якого передбачає роботу з мережевим обладнанням.

«Протягом трьох місяців навчання на курсах я отримав важливі знання, які допоможуть мені в налаштуванні та роботі з обладнанням компанії «Cisco» безпосередньо у військовій частині, - розповідає Валентин Дудкін. – Завдання представлені на іспиті були не з легких, але протягом навчання викладачі надали достатню базу знань, що допомогло мені отримати позитивну оцінку».

Всі слухачі, які успішно пройшли курси отримали сертифікати міжнародного зразка та мають дозвіл здійснювати експлуатацію і налаштування обладнання «Cisco» в усіх країнах світу, де є обладнання компанії.

Довідково: «Cisco» - американська транснаціональна компанія, яка розробляє і продає мережеве обладнання, призначене переважно для великих організацій та телекомунікаційних підприємств.

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ