новини

Як ліцеїсти й ліцеїстки Харкова відвідали Академію та відкрили для себе поняття військовослужбовця-лідера

05.12.2019 18:28

Інтерактивні ігри, які виявили лідерські якості та допомогли згуртувати команди, мотиваційна зустріч із громадською активісткою та волонтеркою, нові знайомства, враження та безліч цікавої інформації – це лідерський курс, створений в рамках програми «Амбасадори цілей сталого розвитку». Захід відбувся в Національній академії Національної гвардії України. В ньому взяли участь більше 25-ти ліцеїстів та ліцеїсток із навчальних закладів з посиленою військовою та фізичною підготовкою «Патріот», «Правоохоронець» та «Кадетський корпус».

Організувала зустріч сержантка гуманітарного факультету Христина Бойчук. За словами гвардійки, створений нею проект #ТІЩОЗМОГЛИ складається з п’яти курсів. Перший – вступний – вже відбувся в стінах Академії Нацгвардії. Під час другого курсу, який пройшов у Центрі гендерної культури Харкова, було розкрито питання гендерної інтеграції. На третьому лідерському курсі, головною метою стало привернути увагу молодого покоління до розвитку активної професійної та громадської позиції. Заключними будуть правовий курс і курс публічних виступів.

«Я отримую неймовірний фідбек від спілкування з дітьми. Бачу, що їм подобається те, чим вони займаються, адже під час подібних зустрічей юні слухачі отримують корисні інструменти та навички. Дівчата та хлопці активно взаємодіють та діляться зі мною враженнями, - розповідає Христина Бойчук. - Після занять я постійно проводжу рефлексії і мені дуже приємно, що учасники сприймають все як своєрідну новацію, яка обов’язково матиме позитивний відгук у майбутньому».

Лідерський курс складався з двох частин. Практичну частину проводила викладачка кафедри іноземної філології та стратегічних комунікацій професорка Поліна Ткач. Вона провела інтерактивні ігри, які виявили лідерські якості учасників та допомогли згуртувати команди. Друга частина була присвячена мотиваційній зустрічі із громадською активісткою, волонтеркою та лікаркою за покликанням Яною Білецькою. Жінка розповіла історію своєї громадської активності та формування стійкої громадської позиції, яка сприяє досягненню суттєвих змін у суспільстві.

Учасницями курсу стали Олена Карбань та Анастасія Гончар із ліцею «Правоохоронець». Ліцеїстки навчаються на першому році навчання та входять до першого в історії навчального закладу набору дівчат, тож подібного роду заходи є для них своєрідним кроком до розуміння особливостей майбутньої професії.

«Лідерський курс є доволі цікавим, адже надає можливість дізнатися нову інформацію та навіть змінити сприйняття деяких речей, - зізнається ліцеїстка Олена Карбань. – Для мене курс важливий ще й тому, що я командир відділення. Сьогодні в моєму підпорядкуванні 10 осіб, серед яких 6 ліцеїстів. Нелегко знайти підхід до кожного у відділенні, але повага до підлеглих та задатки лідера допомагають мені знайти вихід з різних ситуацій».

 «Пишаюся, що командиром мого відділення є дівчина, адже незалежно від статі всі мають однакові права на командирські посади, - переконана ліцеїстка Анастасія Гончар. – Стосовно лідерства – це дуже важлива тема, оскільки багато людей намагаються прагнути до вищого, а це допомагає розвивати себе, а отже робити світ кращим».

Вже 10-го грудня на базі Академії відбудеться правовий курс в рамках якого планується розкрити питання дискримінації та правових засад, якими керуються військовослужбовці у своїй професійній діяльності та повсякденному житті. Для спілкування з юними ліцеїстами та ліцеїстками будуть запрошені експерти правової галузі. Після дискусії буде проведено тренінг на знання законів та їх застосування.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ