новини

Національна гвардія підвела підсумки за 2019 рік на розширеному засіданні Військової Ради

06.12.2019 13:30

[wpeslider id=60298]
Командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан розповів про результати діяльності Національної гвардії України на розширеному засіданні Військової Ради у Головному управлінні НГУ за участю міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Микола Балан подякував усьому особовому складу, командирам військових підрозділів і частин та керівництву НГУ за сумлінну роботу та наголосив, що увесь спектр завдань, поставлених перед Національною гвардією України, як  у військовій, так і в  правоохоронній сферах виконано у повному обсязі. Підсумовуючи результати роботи відомства, командувач Національної гвардії України зазначив, що в поточному році основні зусилля Національної гвардії України були спрямовані на захист державного суверенітету від збройної агресії з боку РФ, підтримання правопорядку в регіонах держави, а також – на розвиток функціональної структури, яка забезпечить ефективне реагування на будь-які виклики.
Зокрема, генерал-лейтенант Микола Балан зробив акцент на реформуванні системи професійної підготовки в Національній гвардії і переконує, що вона набуває нових обрисів з урахуванням стандартів у аналогічних структурах провідних європейських країн: «Розбудовується інфраструктура Навчальних центрів НГУ, яка на сьогодні відповідає міжнародним стандартам. На їх базі наші міжнародні колеги уже проводять курси підготовки з різних напрямів». «У 2019 році підрозділи Національної гвардії підтвердили свій високий професійний рівень під час проведення багатонаціональних навчань «Сі Бриз – 2019», українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident – 2019». Вишкіл військовослужбовців Національної гвардії України неодноразово вирізнявся під час проведення спільних навчань та змагань не тільки на державному, а й на міжнародному рівні. Нагадаю, що команда Національної гвардії України виборола перше місце у міжнародних змаганнях «KORDCHALLENGE–2019» серед 24 команд-учасниць підрозділів спецпризначення. У конкурсі на кращий розрахунок ЗУ-23 підрозділів протиповітряної оборони ЗСУ військова частина 3017 Національної гвардії посіла друге місце серед підрозділів ППО складових сил оборони України» – додав Микола Балан.
Нагадаємо, рівень довіри до Національної гвардії серед опитаних громадян виріс, у порівнянні з дослідженнями, проведеними у лютому поточного року, на 14% та складає – 64% (у лютому – 50%), що є одним з найвищих серед правоохоронних структур в системі МВС (інформація за підсумками загальнонаціонального дослідження Центру Разумкова, проведеного в період із 6 по 11 вересня 2019 року). Прес-служба НГУ фото Руслана Андрусіва