новини

Перша присяга нацгвардійців на меморіалі Захисників України в Харкові (відео)

07.12.2019 12:08

Пів сотні солдатів Національної академії Національної гвардії України присягнули на вірність українському народові. Вперше присяга відбулася на меморіалі Захисників України. Всі хлопці восени цього року виявили бажання проходити службу у Нацгвардії.

Привітав новоспечених солдатів начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський,  військовий комісар Харківського обласного комісаріату Юрій Калгушкін, голова ветеранської ради Академії полковник у відставці Петро Павлов.

«Урочиста присяга - це важлива подія та відповідальний крок у житті, адже ви починаєте військову службу. Протягом півтора року ви матимете можливість набратися військового досвіду, який обов`язково стане вам у нагоді. Пам`ятайте, що, перш за все, за цей термін ви присвячуєте себе службі українському народові, - наголосив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. – Від усього серця вітаю вас із цією знаменною подією, щиро бажаю вам міцного здоров’я, мужності, наснаги та відданості Батьківщині. Нехай вам щастить!».

За місяць перебування в Академії солдати пройшли заняття на навчальних зборах та отримали бойову зброю. Зокрема, юнаки збагатили свій досвід необхідними навичками з тактичної, військово-інженерної, стройової, вогневої та фізичної підготовки.

Віталій Данилюк – один із новобранців осіннього призову, бітбоксер з Кіровоградщини. Національну гвардію вважає найперспективнішою військовою структурою. Саме тому її й обрав. З дитинства знає, що армія – це шлях, який повинен пройти кожен хлопець. Тому, отримавши  повістку сказав батькам, що обов’язково піде й відслужить потрібний термін.

«У моїй сім’ї існує традиція – кожен хлопець повинен пройти військовий шлях. Коли прийшов сюди, я зрозумів, що армія – це те, що формує справжнього чоловіка. Армія, як музика повністю змінює людей».

Віталій 2 роки професійно займається бітбоксом. Цьому мистецтву він навчався самостійно за допомогою відеоуроків. Після строкової служби збирається й далі розвиватися у напрямку бітбоксу та має мрію: потрапити на міжнародний батл по бітбоксу та відчути справжній кайф від своєї улюбленої справи.

В подальшому солдати проходитимуть службу в батальйоні забезпечення навчального процесу, хлопців розподілять у три роти: роту забезпечення навчального процесу, роту охорони комендантської служби та автомобільну роту. Солдати виконуватимуть обов’язки водіїв, патрульних, чергових різних видів нарядів.

Після присяги начальник Академії зустрівся з батьками та солдатами і наголосив, що ті хто сумлінно виконуватимуть обов’язки матимуть змогу восени спробувати свої сили під час вступної кампанії до Академії і навчатися аби згодом отримати вже офіцерське звання.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікації НА НГУ