новини

Гвардійці Академії представили військовий виш учням шкіл міста

10.12.2019 17:00

Курсанти командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України відвідали Харківський ліцей №107. Гвардійці провели профорієнтаційну роботу з учнями ліцею.

Під час заходу для учнів був представлений виступ курсантів – дефіле з шаблями та карабінами парадного розрахунку, виступив театр народного танцю «Заповіт» Харківської державної академії культури,

«Дуже сподобався виступ курсантів Національної академії. Хлопці та дівчата дуже майстерно володіють зброєю. Я дивилася з захопленням, особливо коли зброя підіймалась в простір, відриваючись від рук військовослужбовців, та після цього вони навіть не моргаючи очима її ловили – це було дуже видовищно та яскраво. Після закінчення ліцею я для себе вирішила, що піду навчатись до Національної академії НГУ», - поділилась враженнями учениця Харківського ліцею №107 Юлія Андрєєва.

Також сержанти Данило Бортвін та Володимир Веліконда провели агітаційну роботу у Державній гімназії-інтернаті з посиленою військовою-фізичною підготовкою «Кадетський корпус».

 Гвардійці розповіли про товаришів, яких він з впевненістю називає друзями, про своє становлення на посаду командира навчальної групи, про випробування, що очікувало новоспечених курсантів наприкінці курсу молодого бійця – 20 кілометрів. Після цього розповіли про перший місяць в Академії, адаптацію до нового середовища та труднощі, які вони зустріли з оптимізмом.

«З першого дня нам почали демонструвати те, з чим ми будемо працювати в майбутньому – не тільки вогнева міць Національної Гвардії, але й її інформативну складову. Інформаційні системи, можливі  радіолокаційні конструкції та багато іншого. Національна Гвардія – військове формування з передовими технологіями та сучасними методами навчання», - звернувся до учнів сержант Данило Бортвін.

Автор солдат Ігор Шепелєв,

фото автора