новини

Молодим солдатам розповіли про переваги контрактної служби в Академії Нацгвардії

12.12.2019 16:48

Головний старшина Національної академії Національної гвардії України старший прапорщик Олексій Страхов зустрівся з молодим солдатами, які нещодавно склали присягу. Хлопці, які були призвані на строкову військову службу в Академію, отримали інформацію щодо подальшого проходження їх служби, ознайомилися з завданнями, які покладені на Академію та можливістю проходження військової служби за контрактом та перспективу навчання в Національній академії. 

Під час зустрічі головний старшина розповів про переваги військової служби за контрактом в Академії та закликав молодих солдатів приєднатися до їх числа.

Під час проходження служби солдати батальйону забезпечення навчального процесу несуть службу у добових нарядах у підрозділах, контрольно-пропускному пункті, у внутрішній варті, готують техніку до виїздів та безпосередньо їх забезпечують.

Також головний старшина довів до особового складу інформацію щодо концепції розвитку сержантського та старшинського складу НГУ на період до 2020 року.

«Основною метою концепції є розвиток кар’єри сержантів і старшин. Важливим кроком стало введення в дію системи багаторівневої підготовки молодших командирів, яка передбачає навчання за різними напрямками: командний, спеціальний, підготовка штабних сержантів і підготовка інструкторів. Все це включає в себе проходження чотирьох рівнів лідерства. Високопрофесійний сержантський корпус – це вимога сьогодення та платформа для розбудови НГУ», - зазначив старший прапорщик Олексій Страхов.

Всі присутні протягом бесіди отримали змістовні відповіді на особисті питання.

Слід зазначити, що на сьогодні кожен п’ятий із молодого поповнення строковиків виявив бажання проходити військову службу за контрактом у батальйоні забезпечення навчального процесу Академії.

«Я раніше чув про реформи в Національній гвардії України та військову службу за контрактом, проте не уявляв собі як саме це виглядає. Після сьогоднішньої бесіди я вирішив для себе підписати контракт та приєднатися до лав Академії», - зазначив солдат В’ячеслав Шуба.

Наостанок, старший прапорщик Олексій Страхов побажав гвардійцям наснаги та успіхів у навчанні та бойовій службі.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ