новини

Представники Академії Нацгвардії взяли участь у підбитті підсумків впровадження ґендерної політики

11.12.2019 14:00

В партнерстві з ООН Жінки та Координатором проектів ОБСЄ в Україні у місті Києві відбулася конференція «Сучасні тенденції розвитку ґендерної політики органів системи МВС». Під час конференції були підбиті підсумки впровадження ґендерної політики в системі МВС за 2019 рік.

«Ґендерна рівність стає предметом для розгляду в усіх державних програмах і стратегічних напрямах трансформації суспільства, враховуючи МВС, що є складовою сектору безпеки і оборони України, тому саме питання ґендерної політики стали основою експертно-практичної дискусії під час проведення конференції», – зазначила заступниця Міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук.

Міжнародні колеги та партнери відмітили, що Україна, зокрема МВС, рухається дуже прискореними кроками до досягнення ґендерної рівності. Український досвід впровадження ґендерної політики є вагомим і для інших країн, тому вони готові до його використання.

Командувач Нацгвардії генерал-лейтенант Микола Балан наголосив, що Національна гвардія України підтримує політику ґендерної рівності й активно здійснює заходи щодо збільшення кількості жінок та їх участі у діяльності НГУ.

Також була відзначена діяльність вишів сектору безпеки і оборони, в тому числі й Національної академії Національної гвардії України щодо розробки методичних рекомендацій для впровадження ґендерного компоненту в освітній процес закладів вищої освіти сектору безпеки і оборони України.

Заступник начальника відділу євроатлантичної інтеграції (координатор з ґендерних питань в Академії) підполковник Руслан Мусевич виступив із доповіддю про здобутки та виклики під час впровадження ґендерного компоненту в Академії.

«Такі заходи як сьогоднішній є надзвичайно корисними, вони дають можливість ділитися здобутками, обговорювати перешкоди, шляхи  досягнення ґендерної рівності та переймати досвід колег, - запевнив Руслан Мусевич. - Освітня сфера є фундаментальною для досягнення людського розвитку в епоху глобалізації та основою у сприянні ґендерній політиці для розвитку рівності між жінками та чоловіками в секторі безпеки і оборони, тому в Академії робота щодо впровадження ґендерної політики здійснюється всебічно і наскрізно, що дає можливість інтегрувати її у всі сфери життєдіяльності навчального закладу».

Наприкінці підбиття підсумків, радниця міністра внутрішніх України з гендерних питань Вікторія Арнаутова, підкреслила значні досягнення Академії в цьому питанні та відмітила суттєву політичну волю командування навчального закладу.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ