новини

Аташе з правоохоронних питань Франції відвідав Академію

17.12.2019 18:55

Національну академію Національної гвардії України відвідав аташе з правоохоронних питань Посольства Французької республіки в Україні полковник Жан-Люк Ломон.  Метою зустрічі стало обговорення питань щодо подальшого співробітництва.

Військовий аташе зустрівся з начальником Академії генерал-лейтенантом Сергієм Соколовським. Вони обговорили питання подальших дій у сфері викладання французької мови курсантам, обмінялися відгуками щодо обміну курсантами Академії та кадетами з Франції. Крім того, обговорювалось питання візиту директора Школи підготовки офіцерів Національної жандармерії Франції до Академії, який планується у 2020 році.

«Наша співпраця з Національною жандармерією Франції є важливою та ефективною у системі підготовки майбутніх офіцерів. Ми маємо велике бажання розширювати нашу співпрацю та реалізовувати спільні міжнародні проекти в галузі обміну досвідом», - зазначив генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Полковник Жан-Люк Ломон відзначив, що Національна гвардія – це одне з найбільш прогресивних та розвинутих військових формувань в Україні, яке постійно набирає оберти на міжнародній арені.

«Французька жандармерія готова до співробітництва та обміну як курсантами, так і офіцерами. Те, що в Академії курсанти вивчають французьку мову є важливим у процесі підготовки майбутніх офіцерів, адже це фундамент для розбудови подальшої співпраці, - зазначив Жан-Люк Ломон. – Також приємно чути відгуки від викладача з Франції пані Еліян Лейглен, що не лише курсанти, а й офіцери активно та з задоволенням вивчають французьку мову».

Після зустрічі з командуванням Академії, аташе зустрівся з курсантами, викладачами кафедр та офіцерами, що вивчають французьку мову на інтенсивних курсах. Жан-Люк Ломон наголосив на важливості вивчення французької мови, адже це дає можливість у майбутньому брати участь у закордонних навчаннях.

По завершенню зустрічі аташе з правоохоронних питань Посольства Французької республіки в Україні полковник Жан-Люк Ломон вручив сертифікати курсантам,  які складали іспит з французької мови у травні цього року.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ