новини

Курсанти Академії привітали діточок у День Святого Миколая

19.12.2019 18:50

Курсанти Академії переконані, що щира посмішка дитини – це справжнє щастя для оточуючих. Тому саме у День Святого Миколая, завітавши до дитячих будинків міста Харкова та області, майбутні офіцери подарували дітям солодкі подарунки.

Військовослужбовці командно-штабного факультету відвідали вихованців Обласного спеціалізованого будинку дитини «Зелений гай», де майже 100 дітлахам надається медико-психолого-педагогічна реабілітація за індивідуальними програмами. Після спілкування військовослужбовці привітали діток різноманітними солодощами, м’якими іграшками та розвиваючими іграми.

«Регулярні зустрічі з маленькими діточками  стали доброю традицією і приносять радість як малечі, так і курсантам. Головною метою таких заходів є спілкування, якого дітям, позбавленим родинного тепла, так не вистачає, - прокоментував заступник начальника  курсу командно-штабного факультету по роботі з особовим складом капітан Олексій Костін. - По очам курсантів бачу, що діти справили на них велике враження, тим самим ми виховуємо в курсантах почуття відповідальності та турботи».

Особовий склад факультету логістики завітав до вихованців Харківського обласного будинку дитини № 2. Гвардійці подарували малюкам солодощі, фрукти та символічні подарунки. В свою чергу, дітлахи підготували для курсантів яскравий концерт.

«Важливо подарувати дітям хоч трішки тепла, якого вони так недоотримують, тож порадувати малечу на День Святого Миколая – це  невимовна радість для нас, - зазначив курсант факультету логістики Павло Щербаков. – Спочатку важко дивитися на діток, адже розумієш, що з самого дитинства вони мають нелегку долю, але коли бачиш їхню відкритість, любов та вогники щирості, відразу стає легше на душі».

За словами представників дитячих будинків, подібні зустрічі наповнені радістю, теплом та додають впевненості в тому, що військовослужбовці Академії Нацгвардії небайдужі до підростаючого покоління нашої держави та не на словах беруть участь у духовній та матеріальній підтримці малечі.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ