новини

Як спецпризначенці Академії Нацгвардії вчились долати гірські перешкоди

23.12.2019 17:25

З курсантами-спецпризначенцями командно-штабного факультету пройшло бінарне заняття з гірської підготовки. Воно відбулося на базі гірського містечка навчального центру Національної академії Національної гвардії України.

Заняття пройшло під керівництвом начальника служби висотно-штурмової підготовки Головного управління Національної гвардії України полковника Віктора Копачинського та викладачів кафедри тактико-спеціальної підготовки Академії полковника Володимира Халепа і майора Максима Саморока.

Під керівництвом інструкторів, курсанти відпрацьовували підйом у безопорному просторі, підйом на скалодромі та спуски з використанням різних технік, які ускладнювалися спуском зі зброєю та умовним штурмом будівлі. Військовослужбовці навчалась наданню первинної медичної допомоги та евакуації поранених в складних погодних умовах.

«Кожен майбутній офіцер загонів спеціального призначення повинен особисто володіти і вміти навчати підлеглий особовий склад альпіністським навичкам. Виконання службово-бойових завдань у гірській місцевості суттєво відрізняється від виконання завдань на рівнині. Дії особового складу в горах потребують відповідної підготовки та тренування, зокрема, вміння користуватись гірським спорядженням. Важливо у повному обсязі опанувати всі альпіністські техніки, бо від цього буде залежати, в першу чергу, ваше життя», - зазначив полковник Віктор Копачинський.

Протягом заняття курсанти впевнено виконували вправи з подолання перешкод та отримали важливі практичні навички, що дозволяє викладачам наступного разу ускладнювати завдання для курсантів.

«Заняття з гірської підготовки є дуже важливими для офіцера спецпризначення, бо отримуєш певні поняття про тактику дій як у горах, так і у міських умовах. Коли розумієш, що у тебе все виходить, то страх зникає. Під час практики ти вивчаєш специфіку, яка у подальшому знадобиться у військовому житті», - вважає старший сержант Євген Івлєв.

Автор статті старший солдат Роман Іванішин

Фото курсанта Ігоря Шепелєва