новини

Команда Академії Нацгвардії виборола призове місце в міжвузівському ґендерному квесті (відео)

23.12.2019 19:03

У Харківському національному університеті внутрішніх справ пройшов ґендерний квест «Через рівність та порозуміння до безпеки». Участь взяли 15 команд, які представляють заклади вищої освіти сектору безпеки і оборони України. Команду Національної академії Національної гвардії України представили курсанти гуманітарного факультету.

«Ми вже не вперше беремо участь в подібних заходах і я хочу відзначити, що їх актуальність та масштаб з кожним роком збільшується. Якщо в минулому році в цьому квесті брали участь навчальні заклади міста Харкова, то вже сьогодні цим проектом охоплені 15 навчальних закладів сектору безпеки і оборони України. Також хочу зазначити, що утримувати гілку першості стає все важче (в минулому році ми зайняли перше місце), так як покращується рівень ґендерної компетентності учасників освітнього процесу в навчальних закладах», - наголосив координатор з ґендерних питань в Академії підполковник Руслан Мусевич.

Ґендерний квест проходив в 2 етапи. Під час першого – впродовж п’яти хвилин учасники презентували свої команди та визначали 5 кроків для досягнення ґендерної рівності. Під час другого етапу команди виконували по п’ять індивідуальних завдань. Оцінювалась не лише правильність наданих відповідей, але й швидкість виконання завдань.

Змагання між командами оцінювало журі, яке очолювала Урядова уповноважена з питань ґендерної політики Катерина Левченко.

«Питання ґендерної рівності порушують в суспільстві багато правових, організаційних, культурних аспектів, які сьогоднішні курсанти й курсантки, а в майбутньому офіцери, повинні будуть враховувати у своїй діяльності. Участь у ґендерному квесті допоможе їм набути необхідних знань та вмінь для подолання ґендерних стереотипів», - зазначила Катерина Левченко.

За результатами ґендерного квесту команда Академії посіла друге місце.

«Це був цікавий досвід і нові знайомства. Окрім того підіймалася важлива проблематика, яка реально має місце у наших силових та правоохоронних структурах. На мою думку, для нашого суспільства тему ґендерної рівності необхідно розкривати креативно та творчо, і з цим завданням, я вважаю, наша команда справилась. Як кажуть – маленькими кроками до великих цілей», - поділилась своїми враженнями учасниця команди Оля Глушич.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ