новини

Курсантка Академії презентувала власний проєкт

24.12.2019 08:22

У Києві пройшов фінал молодіжної лідерської програми “Амбасадори Цілей сталого розвитку”. Національну академію Національної гвардії України представила курсантка гуманітарного факультету, амбасадорка «Цілей сталого розвитку №5 - ґендерна рівність» Христина Бойчук. Вона презентувала результат власного проєкту #ТІЩОЗМОГЛИ та ознайомила учасників з етапами його реалізації та очікуваннями від нього у майбутньому.

Проєкт #ТІЩОЗМОГЛИ націлений на подолання ґендерних стереотипів та надання менторської підтримки молоді, яка бажає пов'язати свою кар'єру за покликанням у секторі безпеки і оборони України, а не через застарілий соціальний виклик.

«Варто розуміти, що більшість бар'єрів знаходяться у нашій голові - це негативні стереотипи, які формувалися під впливом соціуму, ангажованого телебаченням. Ці стереотипи не передбачають визнання людини як особистості, вони визначають їй ролі та не дають вільного вибору. Я хочу, щоб молодь зрозуміла свої можливості, щоб кожна людина реалізовувалася за покликанням», - ділиться враженнями від проекту сержант Христина Бойчук.

За період участі у програмі, курсантка Христина Бойчук спробувала себе у проєктах у ролі ментора та спікера. Вона є активною учасницею програми Харківської обласної державної адміністрації “Через рівність та порозуміння до захисту і безпеки”. Проте найголовнішим її досягненням є реалізація менторського проєкту #ТІЩОЗМОГЛИ.

Після закінчення участі у проєкті у Христини в планах підготувати нових кандидатів для участі в 2020 у проєкті «Амбасадори Цілей сталого розвитку» та продовжувати свій менторський проєкт.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ