новини

Курсанти Академії Нацгвардії взяли участь у благодійному марафоні «Червона лінія життя»

24.12.2019 18:00

Напередодні святкування Нового року є традиція робити гарні справи. Тому Академія Нацгвардії прийняла естафету від Державної прикордонної служби України на участь у марафоні #Червона_лінія_життя.  Його умова - стати донорами плазми для вироблення препаратів на лікування онкохворих діток.

Плазма - це рідка частина крові від світло-зеленого до жовтого кольору, яка входить у склад препаратів для підвищення імунітету, що слабне після хіміотерапії.

«Я щасливий,  що мав можливість хоча б трішки допомогти людям у боротьбі з їх захворюваннями.  Ніколи не знаєш, що може трапитися з тобою, тому хотілося б, щоб ми всі були більш чуттєвими до проблем один одного, а своїм прикладом я надихаю курсантів на добрі справи» , - ділиться враженнями донор, заступник начальника Академії  з озброєння та техніки – начальник відділу технічного забезпечення, полковник  Олег Шабалін.

Від моменту забору плазми у донора і до того як її застосують в якості ліків проходить півроку. За цей час лаборанти проводять перевірку плазми на наявність захворювань, які передаються через кров, а також заморозку та переробку в ліки.

«Донори плазми не тільки приносять користь іншим людям, а ще й оновлюють свій організм, бо кістковий мозок відновлює втрачену плазму, таким чином, організм отримує нові клітини імунітету» - розповідає медичний директор Харківського обласного центру заготівлі та переробки плазми «Харків-Плазма» Олександра Полякова.

Перед здачею крові та плазми кожного оглянув терапевт. Якщо людині дозволено стати донором, то спочатку  пригощають чаєм та печивом, а лише потім збирають біоматеріал. Загалом в благодійній акції з донорства крові та плазми взяли участь 105 військовослужбовців.

«Наша головна мета, підтримати дітей у силах наших можливостей, тому ми залюбки відкликаємося на подібні марафони, та благодійні акції. Крім того, кожний факультет Академії Нацгвардії  відповідальний за привітання зі святами одного закладу для дітей сиріт або із вадами  здоров’я. Протягом року курсанти приділяють увагу дітям та дарують солодкі подарунки та необхідні речі на свята» - розповідає заступник начальника гуманітарного факультету по роботі з особовим складом, підполковник Олександр Загребельний.

Представники Академії передають естафету участі  у благодійному марафоні #Червона_лінія_життя Східному оперативно-територіальному об'єднанню Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ