новини

Зустрічі, нагороди та урочистий концерт. Як в Академії Нацгвардії вшанували ветеранів-гвардійців

26.12.2019 19:19

Кожен заклад має свою історію, а історію творять люди. Сьогодні Національна академія Національної гвардії України вітала ветеранів-військовослужбовців, які виховували покоління захисників України.

Цього разу до Академії завітали більше сотні ветеранів. В атмосфері радісних зустрічей, спогадів та щирих емоцій вони оглянули виставку досягнень навчального закладу, гості мали можливість побачити позитивні зміни, які відбулися в Академії, навчальному центрі та Київському факультеті за 2019 рік. В свою чергу, ветерани ділилися досвідом та спогадами про військову службу з майбутніми офіцерами.

Під час урочистого концерту гвардійців привітав начальник Академії та почесні гості.

«В цей день, слова вдячності я хотів би сказати нашим ветеранам, тим людям, які в свій час доклали багато зусиль для розвитку нашого навчального закладу. Сучасна Академія теж постійно розвивається та вдосконалюється у всіх напрямках діяльності і кожен із вас робить значний вклад до цієї справи», – наголосив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Привітав ветеранів та весь гвардійський колектив й керівник навчального закладу 2002-2014 років, Генерал армії України Степан Полторак.

«Мені дуже приємно в особливий для Академії день знаходитися серед колективу сильних, професійних та гідних людей. Керівництво та викладачі цього колективу приходять не на роботу, а на свято, тому що переважна більшість людей, які працюють в Академії, люблять справу, якою займаються, - зазначив Степан Полторак. - Люди, які працювали в Академії є фундаментом у підготовці майбутніх офіцерів, адже завдяки своєму досвіду ви маєте можливість сформувати в кожного силу духу і патріотизм».

Завжди підтримує навчальний заклад і голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, тож і сьогоднішній день не став виключенням.

«Хочу подякувати вашому чудовому колективу за все, що він робить для Слобожанщини та всієї України. Я почув важливі речі, що сьогодні десятки тисяч випускників працюють не тільки в Україні, але й за кордоном - це одні з кращих керівників та офіцерів, які виконують свої обов’язки, - підкреслив Сергій Чернов. – У вас гарні умови для отримання високого освітянського рівня, а той факт, що багато офіцерів брали участь у бойових діях також має свій вплив на виховання та навчання майбутніх офіцерів».

Слова вітання виголосив і начальник Східного територіального управління Олег Сахон: «Хочу привітати всіх присутніх з подією важливою для кожного військового колективу. Попри все, що було сказано до мене, хочу звернути вашу увагу на курсантів і сказати, що настане час, коли ці молоді люди скажуть слова вдячності офіцерам, які їх навчали, адже віддали найважливіше у військовому житті – досвід».

На адресу Академії також надійшла телеграма-вітання командувача Національної гвардії України генерал-лейтенанта Миколи Балана.

Всі присутні ветерани отримали заохочення від командувача Національної гвардії України, начальника Академії, голови Харківської обласної ради та начальника Східного територіального управління.

Своєю творчістю гостей порадували солісти Академії, які в супроводі військового оркестру виконали як народні, так і естрадні музичні композиції. А фінальна пісня «Батьківська криниця», яку виконали всі учасники концерту, вразила багатьох своєю душевністю, а головне посилом – пам’ятати про своє минуле, заради світлого життя, миру та щастя в майбутньому.

 Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ