новини

В Академії підводять підсумки освітньої та наукової діяльності за перше навчальне півріччя

09.01.2020 13:39

У Національній академії Національної гвардії України розпочались навчально-методичні збори.

Відкрив збори перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов. Він розповів про підсумки роботи та досягнення Академії за перше півріччя 2019-2020 навчального року та наголосив на основних завданнях, які стосуватимуться наступного півріччя.

«Наше головне завдання з вами обговорити подальші напрямки роботи на наступне навчальне півріччя, визначитися з методиками навчання, удосконаленням професійної майстерності викладачів. За перше півріччя навчального року ми виконали значну роботу, яка включала різні види освітньої діяльності та вдосконалення навчально-матеріальної бази. Одним із найголовніших завдань для Академії було пройти акредитацію освітніх програм. 9 з яких ми пройшли, а 10-а запланована на друге півріччя», - зазначив генерал-майор Олександр Морозов.

Після відкриття навчально-методичних зборів заступник начальника навчально-методичного центру – начальник відділу методичного забезпечення навчального процесу Академії полковник Михайло Медвідь провів семінар щодо особливостей проведення акредитації освітньої програми вищих військових закладів освіти із заступниками начальників факультетів, начальниками (завідувачами) кафедр та гарантами освітніх програм.

У свою чергу представники кафедр Академії обмінялися досвідом щодо форм та методів викладання і навчання з викладачами навчального закладу. На процесі викладання в рамках сучасного освітнього процесу акцентувала увагу завідувач кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Ірина Лисичкіна.

«Сучасна освіта – це перехід від трансляції до взаємодії. Методи студентоцентризму та активного інтерактивного навчання дуже широко використовуються викладачами нашої кафедри і є основою навчального процесу, - запевнила Ірина Лисичкіна. – Головне – викладач не повинен ставити собі за мету лише донести матеріал. Його першочергова місія - допомогти молодій людині вчитися. Все, що вивчається на заняттях має потім обмірковуватися, адже зворотній зв’язок є обов’язковим. Зворотній зв’язок допомагає викладачу зв’язати теорію з практикою, а також показати курсантам, студентам та здобувачам як узгоджується та чи інша тема в навчальному процесі та як вона може допомогти для вирішення професійних завдань».

Протягом трьох днів на факультетах та кафедрах пройдуть засідання, під час яких начальники та завідувачі підведуть підсумки діяльності за напрямками та визначать пріоритетні завдання на наступне півріччя.

По завершенню навчально-методичних зборів відбудеться розширене засідання вченої ради Академії, де підведуть підсумки навчально-методичної, наукової і роботи з особовим складом та визначать основні завдання керівного складу та науково-педагогічних працівників щодо організації освітнього процесу у 2020 році.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ