новини

На факультетах Академії підвели підсумки за перше навчальне півріччя

10.01.2020 13:00

В Академії Нацгвардії продовжуються навчально-методичні збори.

Протягом двох днів на кожному факультеті пройшли засідання, де були присутні заступники начальника Академії, начальники факультетів, офіцери курсантських підрозділів та викладачі кафедр.

З доповідями про результати діяльності своїх підрозділів виступили начальники факультетів. Вони розглянули питання про стан бойової готовності, професійної підготовки особового складу. Заступники начальників факультетів доповіли кожний за своїм напрямом та визначили проблемні питання, на які необхідно звернути увагу в наступному навчальному півріччі.

На оперативно-тактичному факультеті обговорили досягнення, а саме успішне проведення акредитації освітніх програм. Також начальник факультету полковник Сергій Павлов акцентував увагу на посиленні практичної спрямованості викладання навчальних дисциплін військовослужбовцям, збільшенні кількості бінарних занять і ситуаційних завдань, які відпрацьовуються на картах.

Головним досягненням на командно-штабному факультеті у першому півріччі стало впровадження курсів від мережевої компанії «CISCO». У грудні 17 військовослужбовців отримали сертифікати міжнародного зразка та мають дозвіл здійснювати експлуатацію в усіх країнах світу, де є обладнання компанії «CISCO».

На факультеті логістики присутні обговорили питання обов’язкового підвищення професійної майстерності викладачів та покращення навчально-матеріальної бази в Академії та навчальному центрі, а саме відкриття аудиторій автомобільного та логістичного напрямку.

«Ми прагнемо готувати наших військових логістів якомога більш різнобічно. Навчально-матеріальна база в Академії та навчальному центрі дозволяє навчати курсантів на високому професійному рівні. І цього року ми бачимо результат її покращення», – доповів начальник факультету логістики полковник Владислав Єманов.

На гуманітарному факультеті підкреслили на важливості проведення акредитації освітніх програм та вивчення іноземних мов.

«Основні зусилля ми спрямовуємо на якісне вивчення іноземних мов курсантами, так як вони активно залучаються до семінарів та навчань, які проводять представники НАТО. Цього року курсанти склали екзамен та отримали військовий сертифікат з французької мови. Великим досягненням як для нашого факультету, так і в цілому для навчального закладу, є обмін між курсантами та кадетами Школи офіцерів Національної жандармерії Франції», -  зазначив начальник гуманітарного факультету полковник Сергій Іщенко.

По завершенню засідань на кожному факультеті затвердили відмінників навчання та кращих методистів.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ