новини

В Академії розпочалася державна атестація випускників

13.01.2020 17:48

У Національній академії Національної гвардії України розпочала роботу державна екзаменаційна комісія. Очолює комісію заступник командувача НГУ з тилу – начальник логістики генерал-майор Руслан Дзюба.

У методичному кабінеті відбулося перше засідання атестаційної комісії, яка прибула для перевірки знань випускників.

«Цього разу атестацію проходять 165 курсантів за пятьма спеціальностями. ЇЇ особливістю є те, що вперше проводиться випуск курсантів-бакалаврів, які пройшли програму навчання за три з половиною роки. Так, як перед нами стояло завдання надати необхідні знання та навички в скорочені терміни, для кращої підготовки з випускниками проводилися додаткові заняття з військово-спеціальних дисциплін. Це і заняття на тренажерах, стрільби та польові виходи. Останнім та важливим кроком для випускників було військове стажування. Усі випускники успішно пройшли стажування у військових частинах, де після випуску проходитимуть службу», - зазначив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Державна атестація для майбутніх лейтенантів складається з комплексного екзамену, іспиту з фізичного виховання та методики фізичної підготовки, захисту кваліфікаційних та магістерських робіт.

Під час засідання секретар екзаменаційної комісії – заступник начальника навчально-методичного центру – начальник навчального відділу полковник Андрій Горбунов оголосив розпорядок роботи комісій, їх склад та довів прізвища військовослужбовців, що претендують на дипломи з відзнакою. Начальники факультетів доповіли про готовність своїх підрозділів  та навчально-матеріальної бази до проведення перевірки випускників.

Загалом атестація триватиме два тижні, після чого на випускників чекатиме вручення офіцерських погонів та випуск.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ