новини

Випускники Академії успішно проходять державну атестацію

14.01.2020 19:35

У Національній академії Національної гвардії України триває державна атестація випускників.

Державна атестація складається з комплексного екзамену, іспиту з фізичного виховання та методики фізичної підготовки, захисту кваліфікаційних та магістерських робіт.

Екзамени для випускників-гвардійців відрізняються профільними предметами і для кожного фахового напрямку тут свій комплекс. На цьому тижні протягом двох днів курсанти гуманітарного факультету складали комплексний екзамен, який включав в себе завдання з теорії і практики роботи з особовим складом, екстремальної психології, тактичної медицини й вогневої підготовки.

У студентів програма державної атестації відрізняється. Вони здають комплексний іспит за фахом та захищають магістерські та кваліфікаційні роботи.

«Одним з найвідповідальніших моментів є перевірка фахових вмінь та методичних навиків під час здачі екзаменів. Проходження атестації з профільних предметів – це показник роботи курсантів протягом всього навчання. Програма підготовки особового складу включає цілий ряд нормативів і всі вони потребують певних навиків та наполегливості», - зазначив начальник кафедри соціально-гуманітарних дисциплін полковник Віталій Рютін.

Загалом державна атестація випускників триватиме ще півтора тижні, після чого на студентів та курсантів чекає випуск.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ