новини

Випускники Академії демонструють високі показники з фізичної підготовки

15.01.2020 16:25

В Академії Національної гвардії України триває державна атестація випускників.

Одними із основних завдань, які стоять перед випускниками під час державної атестації випускників є іспит з фізичного виховання та методики фізичної підготовки. Під час нього перевіряється сила, спритність, витривалість та методичні навики, які є показником роботи курсантів протягом всього навчання.

Іспит з фізичного виховання та методики фізичної підготовки для випускників складається з: підтягування, човникового бігу, кросу на 1 км, перевірки знань з методики фізичної підготовки та рукопашного бою.

«Професійний обов’язок і професійна необхідність кожного військовослужбовця - фізична готовність до виконання завдань призначенням. Національна гвардія України потребує фізично розвинутих як чоловіків, так і жінок військовослужбовців, тому іспит надає можливість за різними показниками, серед яких швидкість, сила та витривалість визначити готовність майбутніх офіцерів до виконання службово-бойових завдань, - наголосив начальник служби організації спортивної роботи відділу фізичної підготовки ГУ НГУ полковник Андрій Мелешко. – Крім цього, важливо, що випускники, які претендують на диплом з відзнакою, підтверджують свої результати, до яких шли протягом 4-5 років».

Щоб показати високі результати на іспиті, курсанти не припиняють  тренуватися з моменту вступу до Академії. Сприяє досягненню позитивних результатів й навчально-матеріальна база Академії в пункті постійної дислокації та навчальному центрі, але основним є наполегливість випускників та бажання показати себе з кращого боку.

«Всі нормативи склав на відмінно, але цьому передував тривалий етап підготовки. Протягом всього періоду навчання у нас проводиться зріз з фізичної підготовки. Також велику увагу ми приділяємо теорії. Усі курсанти, які бажали покращити свої результати мали можливість займатися у вільний час», - зазначив випускник Артур Коваленко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ