новини

Майбутні фахівці зброярської справи склали комплексний екзамен

21.01.2020 15:29

У Національній академії Національної гвардії продовжується державна атестація випускників.

Випускники-зброярі склали комплексний екзамен за фахом, який проходив у навчальному центрі Академії.

Оцінювала роботу випускників комісія, до складу якої входив начальник служби експлуатації ракетно-артилерійського озброєння відділу озброєння управління озброєння та техніки логістики Головного управління Національної гвардії України полковник Олександр Зайцев та начальник служби озброєння технічної частини Східного територіального управління НГУ полковник Роман Телегін.

Під час екзамену курсанти продемонстрували навички в обслуговуванні різноманітних зразків зброї, виявлені несправностей та їх усуненні, показали знання матеріальної частини озброєння. Випускники за умовами комплексних кваліфікаційних завдань у ролі посадових осіб служби озброєння, приймали обґрунтовані рішення щодо експлуатації, технічного обслуговування та ремонту озброєння та військової техніки.

«На екзамен виносилися питання з основних дисциплін, які курсанти вивчали протягом усього навчання. Випускники добре підготувалися не лише теоретично, а й практично. Результати комплексного екзамену показали, що курсанти готові виконувати свої функціональні обовязки за призначенням», - зазначив начальник кафедри ракетно-артилерійського озброєння полковник Геннадій Радіонов.

Нагадаємо, що у 2019 році кафедра ракетно-артилерійського озброєння успішно пройшла акредитацію на здійснення підготовки фахівців за другим (магістерським) рівнем вищої освіти за спеціальністю  «Озброєння та військова техніка».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ