новини

Вивчаючи іноземні мови, відкриваються нові перспективи та можливості – Володимир Грабчак під час зустрічі з курсантами

21.01.2020 17:15

Начальник управління міжнародного співробітництва Головного управління Національної гвардії України полковник Володимир Грабчак провів зустріч з курсантами гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України. Мета зустрічі – інформування про актуальний стан міжнародного співробітництва в гвардії та важливість знання іноземних мов в цьому контексті. Оскільки знання мови – вимога часу, то під час дискусії були присутні як курсанти першого року навчання, так і гвардійці, які випускаються вже наступного тижня.

«Ви як майбутні офіцери маєте унікальну можливість для кар’єрного зростання у подальшій службі, тому що у вас на сьогодні є основний козир – це знання мови, - наголосив полковник Володимир Грабчак. - Коли ви поєднуєте військову діяльність із вивченням мови, можете стати більш розвиненими і розширити свій світогляд, тому що знання мови – це й знання культури окремої країни».

Під час дискусії офіцер акцентував увагу на розвитку міжнародного  співробітництва Національної гвардії України та зазначив країни з якими здійснюється співробітництво. На сьогодні - це Канада, США, Франція, Італія, Туреччина, Нідерланди, Іспанія, Португалія та ін.. Було приділено час і розгляду перспектив членства НГУ у Міжнародній асоціації сил жандармерії та поліції в статусі військової установи (FIEP). Учасники заходу довідалися про потребу в курсантах та офіцерах, які знають іноземну мову, а отже можуть брати участь у заходах міжнародного співробітництва. Зокрема, про затвердження третього проекту Міжнародних навчань Європейських сил поліції (EUPST). Зацікавила гвардійців й можливість протягом року навчатися у Франції за програмою підготовки Національної жандармерії Франції з отриманням відповідного сертифікату.

«Деякі з вас вже скоро підуть у війська, а інші ще матимуть можливість навчатися в стінах Академії, але я звертаюся до всіх. Запам’ятайте, втратити завжди легше ніж потім напрацювати. Розвиток ваших можливостей залежить тільки від вас, тож поки є час, варто замислитися над цим, - запевнив гвардієць. -  З висоти досвіду можу сказати, що знання іноземної мови відкриває перед вами потужні можливості, тож бажаю успіху в їх реалізації».

Наприкінці зустрічі відбулася відкрита дискусія під час якої курсанти активно ставили запитання начальнику управління міжнародного співробітництва ГУ НГУ щодо інформації, яка найбільше зацікавила їх за час бесіди.

 Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ