новини

В Академії Нацгвардії створено ще одну сучасну лінгафонну лабораторію

22.01.2020 15:33

У Національній академії Національної гвардії України створили нову лінгафонну лабораторію - спеціальну аудиторію, обладнану мультимедійним обладнанням. Його використання допомагає у навчанні та надає змогу проводити тестування і відслідковувати, як слухачі прогресують у вивченні англійської та французької мов. Аудиторія має загальну площу – 56 м2, на яких облаштовано 14 місць для навчаємих і окреме робоче місце для викладача.

Лабораторія налічує 15 комп’ютерів. Вона обладнана мультимедійним проектором, інтерактивною дошкою і смарт телевізором, що розширює можливості доступу до інформації при вивченні іноземних мов. Кожен комп’ютер, а також робоче місце викладача окремо забезпечене навушниками, які дають змогу персонально спілкуватися викладачу з кожним слухачем для відпрацювання певних елементів у оволодінні  іноземними мовами. Викладач зможе керувати лабораторією лише з одного комп’ютера та слідкувати за результатами навчаємих не встаючи з місця, або налаштувати автоматичне оцінювання.  Крім того, викладач і слухачі можуть миттєво обмінюватися файлами, що дуже зручно під час складання тестів та іспитів. Під час занять слухачі мають змогу прослуховувати тексти, озвучені носіями мов, які зможуть і паралельно відображатися на моніторах, виконувати вправи, обговорювати і відтворювати інформацію, яку згодом розміщують у свою папку, доступну для перевірки викладачеві. А ще це можливість вивчення активної лексики, використання сучасних лексикографічних джерел, виконання вправ та онлайн тестів.

В лінгафонній лабораторії мають змогу навчатися військовослужбовці Академії та офіцери з військових частин Національної гвардії України, які проходять інтенсивні курси вивчення іноземних мов. Також аудиторія буде використовуватись і для самостійної підготовки під керівництвом викладача.

«Наявність лінгафонної лабораторії суттєво покращує умови навчання і викладання та збільшує можливості при вивченні мов. Це справді новий рівень, і я впевнений - це допоможе військовослужбовцям значно швидше і якісніше оволодівати іноземними мовами», – зауважує начальник мовного відділу Академії підполковник Володимир Гончар.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ