новини

Як курсанти Академії Нацгвардії проходять стажування у військових частинах

22.01.2020 14:00

187 курсантів Національної академії Національної гвардії України проходять військове стажування. Гвардійці розподілені по 5 територіальним управлінням та 8 військовим частинам прямого підпорядкування. Стажування триватиме до 8 лютого 2020 року.

Майбутні офіцери проходять стажування на посадах, згідно своєї спеціальності. Гвардійці командно-штабного факультету залучаються до несення служби з охорони громадського порядку, виконують обов’язки начальників патрульних груп, чергових військових нарядів. Крім того, вони виконують службові завдання частин з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних.

Курсанти гуманітарного факультету проходять стажування на таких посадах, як офіцер відділення психологічного забезпечення, старший офіцер відділення психологічного забезпечення, офіцер-поліграфолог. Майбутні офіцери-психологи мають змогу попрацювати із молодим поповненням.    Вони проводять важливі практичні тренінги на згуртування колективу, вчаться проводити бесіди з особовим складом, а також вивчають необхідні керівні документи.

«Щоб досягти успіху, потрібно постійно працювати над собою, відповідально ставитися до служби. А стажування – це унікальна можливість навчитися на практиці застосовувати здобуті в Академії знання, ознайомитися з буденним життям військової частини та роботою її підрозділів», - розповідає курсантка гуманітарного факультету  Марія  Семенова.

Також курсанти Академії активно беруть участь в організації та проведенні занять з вогневої підготовки для особового складу військових частин. Гвардійці розглядають питання щодо заходів безпеки при поводженні зі зброєю, порядок приготування до стрільби з різних положень, порядок прицілювання та розвідку цілей.

«Курсанти швидко знайшли спільну мову з солдатами, це допомагає їм у проходженні стажування. Найголовніше, що ми вчимо курсантів під час практичних занять прийняттю швидких та правильних рішень під час екстремальних умов», - зазначив командир 2 Галицької бригади полковник Сергій Шуляк.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ