новини

В Академії пройшов захист магістерських робіт випускниками

22.01.2020 16:52

Важливим елементом державної атестації випускників є захист магістерських та кваліфікаційних робіт.

Цього тижня свої роботи захищали курсанти та студенти двох факультетів: логістики та гуманітарного.

Випускники у своїх кваліфікаційних та магістерських роботах досліджували питання, які на сьогодні є актуальними. Вони пов’язані з лінгвістикою, стратегічними комунікаціями, гендерною політикою, озброєнням,  технічним та логістичним забезпеченням. Що стосується військовослужбовців, вони розглядали проблеми, які тісно пов’язані безпосередньо з практичною діяльністю військ.

«Написання кваліфікаційних та магістерських робіт є однією з найважливіших складових навчання. Представники факультетів та кафедр приділяють значну увагу їхньому виконанню, а підготовка цих робіт проводиться заздалегідь. Ми намагаємося обирати такі теми, які допоможуть  майбутнім офіцерам під час проходження служби у підрозділах НГУ. Наприклад, більшість випускників-зброярів готували роботи, де досліджували та розкривали питання розробки та  модернізації нових зразків озброєння та засобів ближнього бою, вдосконалення  системи технічного забезпечення експлуатації озброєння та військової техніки», - зазначив начальник кафедри ракетно-артилерійського озброєння полковник Геннадій Радіонов.

Варто зазначити, що щороку курсанти старших років навчання беруть участь у наукових конференціях та виступають співавторами наукових праць, які згодом можуть ставати основою магістерських робіт навчаємих.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ