новини

В Академії Нацгвардії обрали кращих гвардійців для здобуття ступеня «магістр»

24.01.2020 18:31

В Національній академії Національної гвардії України завершились вступні випробування для кандидатів на вступ до Академії для здобуття ступеня «магістр» тактичного рівня підготовки.

Всі абітурієнти склали комплексний іспит відповідно до обраної спеціалізації. Для гвардійців, які обрали напрям лінгвістичне забезпечення та стратегічні комунікації, іспит проводився в письмовій та усній формах. Письмова частина складалася з наступних завдань: зорово-письмовий переклад тексту з англійської мови на українську та навпаки і аудіювання з тестовою перевіркою. Усна частина передбачала бесіду з актуальних проблем сучасного життя України та країн, мова яких вивчається.

Для майбутніх офіцерів інженерного напряму іспит складався з теоретичних питань стосовно будови автомобільної техніки та бронетанкової техніки, порядку її організації, експлуатації та ремонту.

Абітурієнти, які обрали спеціалізацію - експлуатація та відновлення ракетного, артилерійського та стрілецького озброєння НГУ, на іспиті доповідали про основи будови та тактико-технічні характеристики стрілецької зброї.

Фахівці тилового забезпечення показали знання з питань щодо організації військового господарства та продовольчого і речового забезпечення.

Всі абітурієнти, згідно свого фахового напрямку, склали екзамен з іноземної мови, який проводився в письмовій та усній формах. Військовослужбовці показали свої зняння під час комп’ютерного лексико-граматичного тесту, співбесіди за темою, письмового перекладу оригінального тексту за спеціальністю.

Артем Корчевий є військовослужбовцем контрактної служби.  Іспити гвардієць склав на відмінно, оскільки готувався до здачі на належному рівні.  «Викладачі Академії – спеціалісти високого рівня, тож ми маємо гарну можливість отримати не тільки теоретичні, але й практичні знання, враховуючи сучасні тенденції», - зазначив гвардієць.

На засіданні приймальної комісії начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський довів абітурієнтам їх результати та оголосив списки зарахованих на кожний факультет. Всього зараховано 40 військовослужбовців.

«Я вітаю усіх, хто вступив до нашого навчального закладу. Ви доклали максимум зусиль щоб стати курсантами, адже конкурс на вступ був досить напруженим. Попереду на вас чекає плідна робота в нашому навчальному закладі, де ви отримаєте ґрунтовні знання та необхідні практичні навички. Бажаю вам успіхів та плідного навчання», - зазначив генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Після оголошення результатів члени комісії та присутні начальники відділів та служб відповіли на всі питання, які цікавили курсантів, а також довели до відома присутніх перелік документів, які потрібні їм під час навчання в Академії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ