новини

Від гендерної рівності до публічних виступів. В Академії Нацгвардії відбувся фінальний етап менторського проекту #ТІЩОЗМОГЛИ

24.01.2020 18:25

Активна молодь вже вп’яте зібралася в Національній академії Національної гвардії України. В навчальному закладі відбувся заключний етап навчально-тренінгової програми в рамках проекту Харківської обласної державної адміністрації «Через рівність та порозуміння до захисту і безпеки». В заході взяли участь 24 ліцеїсти та ліцеїстки з військових та спеціалізованих навчальних закладів із посиленою фізичною підготовкою Харкова, а саме «Правоохоронець», «Патріот» та «Кадетський корпус».

Нагадаємо, що менторський проект #ТІЩОЗМОГЛИ покликаний створити коло довіри серед громадян та молоді, які планують пов’язати своє майбутнє з військовою справою чи сферами сектору безпеки та оборони в Україні. Проект було реалізовано в п’ять етапів: знайомство з програмою, курс ґендерних аспектів військової служби, лідерський курс, правовий курс та курс публічних виступів.

Під час завершального етапу старший офіцер відділу євроатлантичної інтеграції Тетяна Радванська  провела тренінг «Як не боятися публічних виступів». Головним завданням тренінгу стала демонстрація того, що навички публічних виступів з`являються лише у тих, хто цього прагне, так би мовити, лідерами не народжуються, а стають. Провели тренінг і курсантки гуманітарного факультету Вікторія Калашник та Ольга Глушич. Тема тренінгу  -  «Основи основ. Аудиторія відчуває невпевненість». Основним його завданням було показати наскільки від впевненості в своїх силах та знань особливостей сприйняття інформації аудиторією, залежить успішність виступу спікера.

Ініціаторка проекту, командирка відділення Академії Христина Бойчук результатами учасників задоволена, але не збирається зупинятися на досягнутому. 

«Дивлячись на відгуки учасників, в перспективі, ми плануємо реалізувати такий проект у кожному навчальному закладі Харкова, зокрема, серед учнів середніх шкіл. Також ми будемо подавати наш проект на конкурс міні-грантів від Європейської Асоціації», - зазначила Христина Бойчук.  

Однією із учасниць стала Марина Шишенко, яка здобуває освіту в ліцеї «Кадетський корпус». Ліцеїстка стверджує, що найбільше її вразив фінальний курс, оскільки було цікаво показувати свої комунікативні здібності та розвиватися в сфері публічних виступів. 

«Ми говорили про те, що не завжди треба погоджуватися з усім, а потрібно й відмовляти, але робити це коректно, щоб людина не образилася, - наголосила Марина Шишенко. - Запам’ятався мені й курс ґендерні аспекти військової служби. Після візиту до Центру гендерної культури я зрозуміла, що знаходжуся на правильному шляху в плані побудови кар’єри військовослужбовця та маю однакові можливості на рівні з чоловіками для своєї самореалізації як військовослужбовець».  

Наприкінці заходу, заступник начальника відділу євроатлантичної інтеграції  (координатор з гендерних питань в Академії) Руслан Мусевич підбив підсумки всіх п’яти етапів навчально-тренінгової програми. В фіналі зустрічі, заступниця начальника Академії по роботі з особовим складом Олена Іванова та представниця Центру ґендерної культури Дар’я Велигодська вручили сертифікати всім учасникам та побажали й надалі бути такими ж активними, готовими до змін та реалізації своїх життєвих цілей.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ