новини

Офіцери – магістри обговорили питання участі Нацгвардії у спеціальних операціях

27.01.2020 16:58

В Національній академії Національної гвардії України зі слухачами першого року навчання оперативно - тактичного факультету пройшло бінарне заняття з дисципліни - тактика Національної гвардії України.

Заняття провели доцент кафедри оперативного мистецтва полковник запасу Андрій Чухлатий та старший офіцер управління командних пунктів штабу Головного управління Національної гвардії України підполковник Сергій Стоян.

Під час заняття були розглянуті питання стосовно ролі та місця формувань і підрозділів Національної гвардії України під час спеціальних операцій. Гвардійці обговорили порядок організації і підготовки штабу бригади до виконання завдань з управління підпорядкованими підрозділами в умовах ускладнення обстановки та розглянули питання щодо здійснення контролю за ходом підготовки до проведення спеціальної операції. В свою чергу, слухачі мали змогу поставити запитання висококваліфікованим викладачам та отримати змістовні відповіді.

«Залучення для проведення занять офіцерів та фахівців із значним практичним досвідом є дуже важливим елементом в процесі навчання. Протягом заняття ми доводили реальні ситуації та проблемні питання з власного досвіду», - зазначив Андрій Чухлатий.

Крім того, підполковник Сергій Стоян звернув увагу на практичні особливості виконання завдань у спеціальній операції з урахуванням набутого досвіду застосування підрозділів Національної гвардії України в операції об’єднаних сил на сході України.

«Головна наша задача - це щоб офіцер Нацгвардії міг приймати вчасні та вірні рішення не тільки в звичайних ситуаціях, а й в кризових. Для цього під час занять ми намагаємося змоделювати та відпрацювати найбільшу кількість можливих нестандартних ситуацій, пов’язаних з діяльністю підрозділів Національної гвардії України у спеціальних операціях», - розповідає  підполковник Сергій Стоян.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ