новини

Курсанти Академії розповіли, як проходить їх стажування

04.02.2020 14:35

У військових частинах по всій Україні наближається до завершення військове стажування курсантів 4 року навчання Національної академії Національної гвардії України. Близько місяця майже дві сотні гвардійців вдосконалювали професійні навички на первинних офіцерських посадах у з’єднаннях та частинах по 5 територіальним управлінням та 8 частинам прямого підпорядкування.

Гвардієць Олег Проскурін навчається на гуманітарному факультеті та здобуває фах психолога, проходить стажування у одній з військових частин Східного територіального об’єднання. Курсант розповів про власний свідомий вибір стати військовим та тих людей, які спонукали його до нього. А ще – чому саме психологія стала в його житті тією висотою, яку він прагне підкорити.

«Я зробив цілком свідомий та очевидний вибір – стати військовим. Адже мій тато військовослужбовець, як, власне, і мама. Я вирішив унаслідувати приклад батьків і вступив до Академії. Бажання отримати вищу освіту та стати офіцером – ось два орієнтири на найближче майбутнє. Ну і бажання продовжити династію військовослужбовців також було важливим фактором. На стажуванні я щодня отримую практичні навички та цікавий досвід. Наприклад, багато часу проводимо з особовим складом частини, який несе службу зі зброєю. Разом із психологами частини проводили відбір кандидатів і на контрактну службу, і на навчання до Академії, і тестували військовослужбовців, що прямують до навчального центру у місто Золочів. Словом, стажування для мене проходить дуже насичено. Особливо, якщо дійсно прагнеш вчитися і здобувати знання, які в підсумку допоможуть мені у майбутньому», - розповідає Олег.

У 22-ій окремій бригаді з охорони дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав Північного територіального об’єднання проходить стажування курсант Академії сержант Едуард Косаков.

«За час стажування спочатку було дуже непросто, так як практика дуже відрізняється від теорії. Мене розподілили за фахом навчання до роти охорони спеціального призначення. З особовим складом роти  доволі легко працювати, і кожен з них охоче приймає участь в усіх заходах, проявляє максимум ініціативи. Я стараюся викластись на сто відсотків, щоб виправдати довіру, яку на мене покладають, адже бути офіцером - це моя мрія, яку мені пощастило реалізувати», - ділиться гвардієць.

За словами курсантів, досвід, здобутий під час стажування – невід’ємна частина їх майбутньої військової діяльності.

старший лейтенант Марина Касьян, молодший сержант Анатолій Кравченко та відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ