новини

В Академії Нацгвардії англійською мовою обговорили питання розбудови сектору безпеки і оборони

13.02.2020 10:50

На кафедрі іноземних мов Національної академії Національної гвардії України пройшла дводенна науково-практична конференція «Language of Interoperability». Організаторами виступили завідувач кафедри іноземних мов Лариса Стрілець та доценти кафедри Світлана Кумпан, Яна Старченко.

Участь у конференції взяли представники денної та заочної форм навчання тактичного та оперативно-тактичного рівнів Академії.

Відкрили захід виступами на англійській мові начальник відділу кадрів Академії підполковник Костянтин Сердюк  та вчений секретар секретаріату вченої ради академії полковник Олександр Черкашин. Вони акцентували увагу учасників на перспективних напрямах  розвитку кар’єри сучасного офіцера, які відкриває досконале володіння іноземними мовами.

Великий інтерес учасників викликала доповідь старшого викладача кафедри бойового та логістичного забезпечення підполковника Сергія Перетятька. Офіцер знає про важливість вивчення мов, адже має власний досвід участі в миротворчих операціях, різноманітних навчаннях та стажуваннях за кордоном.

Під час науково-практичної конференції учасники розглянули актуальні питання розбудови Національної гвардії та Збройних Сил України на сучасному етапі, втілення стандартів НАТО в сфері логістичного забезпечення військ,  організацію душпастирської роботи в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил та інші питання.

«Знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі. Ми прикладаємо максимум зусиль, аби офіцери та курсанти активно підвищували рівень її володіння. І надалі плануємо проводити такі заходи, аби військовослужбовці поринали у англомовне середовище спілкування», - зазначила завідувач кафедри іноземних мов Лариса Стрілець.

Учасниця конференції, підполковник Марія Бондарчук наголосила на тому, що в сучасному світі неможливо повноцінно існувати, розвиватись, отримувати інформацію або спілкуватись без знання англійської мові.

«Найважливішою мотивацією до участі було потренувати рівень володіння англійською мовою, адже в сучасному світі для успішної кар’єри знання мови є обов’язковою умовою. Було цікаво почути офіцерів, які мають великий досвід з використання мови в практичній площині. Звісно в мене є практика спілкування англійською, проте жодного разу не доводилось це робити перед такою великою аудиторією. Вдячна за такий шанс», - розповідає підполковник Марія Бондарчук.

Всього на конференції виступили майже 50 доповідачів. По її закінченню усі учасники отримали сертифікати.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ