новини

75 солдат Академії Нацгвардії присягнули на вірність українському народові

26.06.2021 12:14

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України  75 військовослужбовців строкової служби присягнули на вірність українському народові.

З важливою подією хлопців привітав заступник начальника Академії з озброєння та техніки – начальник відділу технічного забезпечення полковник Олег Шабалін.

«Вітаю кожного з вас зі складанням військової присяги на вірність українському народові, а особовий склад Академії з гідним поповненням! Кожен із вас став не просто солдатом строкової служби, а частиною Національної гвардії України – військовим, який стоїть на варті миру і безпеки нашої держави, - наголосив полковник Олег Шабалін. - Дивлячись на вас, переконаний, що строкову службу ви будете проходити з гідністю. Візьміть від цього року строкової служби максимум військового досвіду, витривалості та мужності. І звісно ж,  ніколи не забувайте про слова військової присяги. Нехай ваше майбутнє буде світлим, наповненим перспективами та важливими звершеннями. Вдалої служби, гвардійці!».

Протягом місяця, у навчальному центрі Академії, строковики проходили курс первинної військової підготовки. Солдати вже отримали знання із військово-інженерної, вогневої, гуманітарної, правової, професійно-психологічної, стройової, тактичної та фізичної підготовки. Опанували також питання, пов’язані з РХБ захистом, військовою топографією та статутами.

Гвардійці прибули з різних областей України, а саме із Хмельницької, Харківської, Тернопільської, Волинської та Івано-Франківської. Серед них 18-ти річний Олег Гандзюк. Родом хлопець із Хмельницького, до проходження служби встиг здобути освіту кухара-кондитера та попрацювати за спеціальністю в одному із ресторанів міста.

«Сьогодні для мене особливий день, який наповнений почуттями гордості та тривоги водночас. Ми всі приїхали з різних куточків України, але зараз я добре розумію, що раз і назавжди нас об’єднала військова присяга, - поділився думками Олег Гандзюк. – До початку строкової служби моє життя було зовсім не пов’язано з військовою сферою. А за цей місяць я пізнав дуже багато нового під час курсу первинної військової підготовки. Кожного дня ми з хлопцями загартовуємося як фізично, так і духовно. Недаремно говорять, що армія – це школа життя. Я дуже хочу, щоб я та мої побратими закінчили її на відмінно».

Пасторське благословення та освячення провів військовий священик Національної академії отець Григорій. А вокальний колектив  Академії привітав гвардійців музичним привітанням. На завершення солдати зробили фото на пам'ять.

Після складання військової присяги у солдат стартує другий період навчання за визначеними спеціальностями, який триватиме протягом двох тижнів. А потім гвардійці будуть розподілені в роти для проходження служби. Це рота забезпечення навчального процесу, автомобільна і рота охорони та комендантської служби.

Бажаємо всім солдатам успіху та легкої строкової служби!

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ