новини

Курсант Національної академії Національної гвардії України виборов золото на Чемпіонаті Європи з самбо

17.05.2024 12:03

Курсант першого року навчання факультету логістики Національної академії Національної гвардії України Антон Додон виборов «золото» на Чемпіонаті Європи з самбо в місті Нові-Сад,  Республіки Сербія.

Участь у чемпіонаті Європи з боротьби самбо серед юнаків та дівчат старшого віку приймали 523 спортсмени з 29 країн. Україну представляли 55 спортсменів юнаки та дівчата здобули для України 12 медалей чемпіонату Європи.

 

«Коли я їду на змагання я завжди налаштований на перемогу, не бачу сенсу думати про якийсь інший результат. На змаганнях у мене було 4 зустрічі одна з яких була із росіянином це була моя найпринциповіша зустріч та найприємніша з перемог. Вважаю, що це були складні змагання, але наша команда гідно представила Україну на чемпіонаті», - розповів курсант факультету логістики Антон Додон.

 

Перемогу спортсмен виборов у своїй ваговій категорії до 53-кг у віковій категорії: юнаки старшого віку. Тренують гвардійця Олег Бузовський та Володимир Беліков – викладачі міської дитячо-юнацької спортивної школи №5.


«До початку Чемпіонату у нас була двотижнева підготовка під час якої я скинув 8 кілограмів. Було по 2 тренування на день також, я дотримуватися спеціальної дієти. Але я дуже радію, що результат виправдав усі зусилля.   Після перемоги мене вітав мій тренер, а вдома батьки зустрічали із хлопушками, я вдячний своєму оточенню за таку підтримку», - додав спортсмен.

 

Зазначимо, що Антон став двократним чемпіоном Європи з самбо, є чотирьох кратним чемпіоном України з самбо, майстром спорту України з самбо, кандидатом у майстри спорту України з дзюдо та чемпіоном Кубка світу з самбо. Зокрема, минулого року у травні він здобув золоту медаль у категорії 53 кг на перших Європейських іграх із єдиноборств, де представляв учнівську збірну України.

 

Наразі Антон Додон готується до Чемпіонату Світу на Кіпрі.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ