новини

Академія долучається до військових навчаннь «Об'єднані зусилля-2021»

20.09.2021 09:24

У Національній Академії Національної гвардії України відбулося засідання з підготовки до стратегічних командно-штабних навчань «Об'єднані зусилля - 2021». Зазначимо, від Академії Нацгвардії участь у навчанні беруть слухачі 2 року навчання оперативного факультету та науково-педагогічні працівники оперативного факультету. Старший команди від Академії - начальник кафедри оперативного та логістичного забезпечення полковник Руслан Кайдалов.

До учасників навчань звернувся начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

«Я хотів би звернутися до кожного присутнього,  що від вас потрібна максимальна віддача під час проведення стратегічних командно-штабних навчань. Я впевнений, що кожен з вас розуміє відповідальність навчань, адже від нашої з вами роботи залежить оцінка нашого навчального закладу. За перший рік навчання в стінах Академії слухачі магістратури отримали теоретичний матеріал щодо їх ролі та роботи в якості представників органу управління за своїм фаховим спрямуванням. Зараз є гарна можливість вдосконалити свої практичні навички у реальних командно-штабних навчаннях. На навчаннях будуть залучені представники органів військового управління, військових частини, сил і засобів Національної гвардії та Збройних Сил України, інших складових сил оборони держави. Крім того, у вас є можливість налагодити взаємодію з іншими силовими структурами», - зазначив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Основною метою участі слухачів 2 року навчання та науково-педагогічних працівників оперативного факультету є вдосконалення практичних навичок щодо роботи в органі управління на посадах за своїм фаховим спрямуванням навчання. Це представники логістичного, технічного та тилового забезпечення, представники морально-психологічного забезпечення і представники на посадах командного складу. Як слухачі, так і науково-педагогічні працівники факультету візьмуть участь у складі різних груп за своїм фаховим спрямуванням.

Також начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський на плацу навчального закладу провів стройовий огляд. Він перевірив готовність учасників навчань до виконання завдань, екіпірування, наявність службових документів.

Слухач оперативного факультету майор Дмитро Тробюк на навчання налаштований рішуче.

«Для мене участь у стратегічних командно-штабних навчаннях – це можливість реалізувати на практиці всі знання, які  отримав за перший рік навчання. Крім того, участь іноземних партнерів дозволить підвищити рівень англійської мови», - розповів майор Дмитро Тробюк.

 

Довідково:
Стратегічне командно-штабне навчання «Об’єднані зусилля – 2021» відбудеться у період з 22 по 30 вересня 2021 року на восьми полігонах на території України. Навчання будуть проведені під керівництвом Головнокомандувача Збройних Сил України.

Навчання пройде у три етапи. На першому та другому етапі будуть відпрацьовані питання управління силами оборони держави у ході відсічі збройної агресії. На третьому етапі планується відпрацювання елементів управління угрупованнями військ у ході ведення операцій із застосуванням багатонаціональних підрозділів зі складу збройних сил держав-партнерів.

Під час розробки сценарію навчання використано один із можливих варіантів розвитку воєнно-політичної обстановки навколо України. Під час підготовки навчання було враховано сучасні підходи застосування військ (сил), заходи оперативної підготовки, форми та способи застосування військ (сил) країн-членів НАТО, а також досвід збройних конфліктів останніх років та операції Об’єднаних сил.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ