новини

Академія Нацгвардії продовжує тісно співпрацювати з Національною академією оборони Національних ЗС Латвійської Республіки

28.06.2023 12:28

Представники Національної академії Національної гвардії України провели робочу зустріч з делегацією Національної академії оборони Національних Збройних сил Латвійської Республіки.  

Українську сторону очолював заступник начальника Національної академії Національної гвардії України з озброєння та техніки – начальник відділу технічного забезпечення полковник Олег Шабалін. З латвійської сторони делегацію представив підполковник Гундарс Соколовскіс. 

Зустріч пройшла в рамках меморандуму про співпрацю між навчальними закладами.

На порядку денному розглядалися питання стосовно продовження співпраці у науковій та освітній діяльності, обміні досвідом викладачами, їх залучення до проведення занять та тренінгів у Латвійській Республіці.

«На сьогодні робота з іноземними країнами є надважливою для нас. Наразі ми продовжуємо працювати над вдосконаленням освітніх програм. Наші викладачі поглиблено вивчають процес навчання та викладання курсу рівня L2, завдяки чому й триває спільна розробка освітніх програм за стандартами НАТО для Академії НГУ. Ми щиро вдячні вам за постійну підтримку та допомогу. Впевнений, що спільна робота пришвидшить нашу перемогу», – зазначає полковник Олег Шабалін.

Крім цього, представники Національної академії оборони Національних Збройних сил Латвійської Республіки передали донорське обладнання для Академії Нацгвардії, а саме: офісну та комп’ютерну техніку, розхідні матеріали для техніки та ін.

«Хочу подякувати вам за те, що приділяєте так багато часу для зустрічі з нами. Наша співпраця набирає шалених обертів, що є позитивним досвідом для обох країн. Вважаю, важливим продовжувати наше співробітництво у цьому ж русі та досягати успіхів разом», – коментує підполковник Гундарс Соколовскіс.

Також під час зустрічі було обговорено питання залучення курсантів на короткострокові курси, які відбудуться вже восени цього року. Крім того, сторони домовились щодо розвитку мовної підготовки Академії, а саме: виділення додаткових місць для гвардійців на курсах, які проходитимуть у мовній школі Національної академії оборони Національних Збройних сил Латвійської Республіки.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ

Фото відділення інформації і комунікації Західного ТУ