новини

Академія Нацгвардії розширює напрямки співпраці з партнерами Латвійської Республіки

22.10.2024 11:46

Нещодавно відбувся офіційний візит т.в.о. начальника Національної академії Національної гвардії України полковника Олексія Луньова та офіцерів Академії до Національної академії оборони Національних Збройних сил Латвійської Республіки.

Метою зустрічі було зміцнення двосторонніх відносин та започаткування нових ініціатив задля досягнення спільних цілей у військовій освіті та підготовці.

Офіційна частина візиту розпочалась із зустрічі з ректором Національної академії оборони Національних Збройних сил Латвійської Республіки полковником Марісом Утінансом. Під час зустрічі обидві сторони подякували за пророблену роботу в рамках чинного меморандуму та висловили готовність у подальшому працювати, розширювати кількість заходів та збільшувати кількість особового складу у спільних заходах.

В рамках візиту до Латвійської Республіки було підписано Угоду про співробітництво між Національною академією Національної гвардії України та Коледжем Державної поліції Латвійської Республіки в галузі освітньої діяльності. Угода передбачає обмін як педагогічними працівниками, так і здобувачами вищої освіти, співпрацю у науковій діяльності, а саме: проведення спільних досліджень та впровадження їхніх результатів в освітні процеси.

Програмою візиту передбачалось відвідування Школи підготовки сержантського складу, яка базується в м. Цесіс. Школа є структурним підрозділом Доктрини підготовки (TRADOC) та забезпечує підготовку сержантів за чотирма рівнями.

Також українська делегація відвідала центр підготовки спеціалістів, який дислокований на військовій базі в м. Адажи. Спроможності центру дозволяють здійснювати теоретичну та практичну підготовку військовослужбовців. На базі центру проводяться курси підготовки фахівців багатьох напрямків за допомогою сучасних симуляторів, тренажерів та систем імітаційного моделювання.

«Важливим результатом візиту стало зміцнення існуючих партнерських відносин між Національною академією оборони Латвії та Національною академією Національної гвардії України. Було обговорено можливості подальшого співробітництва, які включають проведення спільних освітніх заходів, таких як стажування, обмін досвідом викладацьким складом тощо. Зокрема, наголошувалося на збільшенні кількості особового складу як інструкторського, так і викладацького, з обох боків, на курсах L1 та L2, з тактичної медицини (TCCC) та на збільшенні числа слухачів Академії тактичного рівня на курсах в рамках ERASMUS EMILYO», – зазначає полковник Олексій Луньов.   

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ